Concert Incubus verplaatst naar 013

16 april 2012, 15:03 | Jeroen

Nadat we eerder op ZUBB al berichtten dat Marilyn Manson naar 013 komt, is het de Tilburgse concertzaal wederom gelukt een Amerikaanse topact naar de zesde grootste stad van Nederland te halen.

Aanvankelijk zou Incubus op dinsdag 10 juli in de Heineken Music Hall te Amsterdam staan. Echter, dit concert is wegens productionele reden verplaatst naar 013.

Volgens de vele verhalen die op internet circuleren, zou dit te maken hebben met de tegenvallende kaartverkoop voor de zaal met een capaciteit van 5.500. Enkele maanden voor het concert is ruim de helft van de kaarten namelijk nog niet verkocht.

Een andere (logische) verklaring is dat het festival Sonisphere 2012 in Engeland, waar Incubus één van de headliners zou zijn, niet doorgaat en ze daardoor met een minder grote installatie Europa aandoen.

In het laatste geval hebben we in Nederland geluk dat de HMH nog niet is uitverkocht, want nu krijgen we de kans om Incubus in een aanzienlijk intiemere zetting dan een grote hal aan het werk te zien. Namelijk in die van 013’s Dommelsch Zaal, waar net iets meer dan 2.000 mannen en vrouwen ingaan.

Incubus breekt eind jaren negentig door met hun derde album Make Yourself. Bij het grote publiek zijn ze vooral bekend door hits als ‘Drive’, ‘Are You In?’ en ‘Pardon Me’. Met meest recente album If Not Now, When? verscheen vorig jaar en ter promotie van die plaat komt de Californische band komende zomer naar Europa.

De kaartverkoop gaat na de verplaatsing hard, maar zijn nog steeds te koop. Indien je Incubus een keer in een intiemere setting wilt zien: haast u!



Share |

Gerelateerde artikelen