Interview: Extince

18 april 2012, 14:58 | Jeroen

Zondag 29 april aanstaande treedt Extince op tijdens het Life I Live festival in Den Haag. Om 19.00u zal hij het podium op het Spuiplein samen met DJ DNS betreden. ZUBB stelde de Koning van de Nederhop een aantal vragen in aanloop naar het optreden in de Hofstad.

Vorig jaar stond je ook al op een Haags festival (I Love Hiphop). Toen was het op z’n zachts gezegd niet erg druk op het festival. Life I Live was afgelopen jaar erg druk. Wat kunnen we verwachten van je show op Life I Live 2012?
Ik wil niks goedpraten maar dat festival van vorig jaar was beregezellig! Plus er was een hele hoop liefde, ècht.. Op Life I Live zal ik voor jullie optreden samen met DJ DNS. De man is drie-voudig DMC kampioen! We zullen een show doen met veel dj-elementen erin en we gaan natuurlijk nieuwe jams blazen.

In de jaren ’80 luisterde je veel naar Extacy. Wie zijn/is op dit moment je inspiratiebron(nen)?
Hey hey, jij hebt je huiswerk goed gedaan! Extacy van de groep Whodini inderdaad. Ik luisterde ook wel naar andere crews natuurlijk. Momenteel, gek als het klinkt, word ik minder door rappers geïnspireerd. Het is meer de hele atmosfeer die mij drijft.

Hoe is het om al zo lang alleen aan de top van de Nederlandse hiphopscene te staan?
Nou, nou. Dat is wel heel erg aardig als dat je mening is. Maar ik ben toch niet de enige? Er zijn wel wat toppers in deze scene op te noemen toch? Om je vraag verder te beantwoorden: Ik sta daar niet zo bij stil..

De nieuwe generatie muziekliefhebbers luistert veel muziek via online platforms. Waarom zijn je oudere albums (Binnenlandse Funk, Vitamine E en 2e Jeugd) niet verkrijgbaar via bijvoorbeeld Spotify?
Goede vraag.. Die oudere albums zaten in een deal waarvan de contractperiode op een gegeven moment was verstreken. Nu ben ik bezig met een nieuwe deal voor die albums. Dus te zijner tijd zullen die wel weer verschijnen.

In het verleden heb je verschillende diss-tracks uitgebracht (‘Kaal of Kammen’, ‘Doorgaan’, ‘Wee toch’). Is er op dit moment een rapper waarmee je in de clinch ligt?
Die songs waar jij het over hebt noem ik liever strijdliederen. Het is meer dat sommige mìj destijds probeerde te dissen. Op dit moment is het rustig met dat…

En wie uit de hedendaagse Nederlandse rapscene kan je wél waarderen?
Wow, dat zijn er tè veel om op te noemen, maar om in Den Haag te blijven: ik kan KingSize wel waarderen

Op Toch? (2007) staat de samenwerking ’5%’ met Miker G., die tot dat moment in de vergetelheid was geraakt. Hoe gaat het ondertussen met hem en maakt hij op dit moment nog muziek?
Ik ben Miker wederom uit het oog verloren. Ik bel hem, maar krijg hem niet te pakken.. Ik hoop dat hij het goed maakt in ieder geval.

Tot slot: Je laatste volwaardige CD is alweer van ruim vier jaar geleden en met de opvolger ben je bezig. Wanneer kunnen je fans je nieuwe volwaardige CD verwachten en heb je al een albumtitel verzonnen?
Ik denk dat ik dit jaar met een nieuw album kom.. En sowieso heb ik wel werktitels maar die kunnen nog veranderen..

Extince’s meest recente mixtape De Winnaar Houdt Aan is verkrijgbaar bij de betere platenzaken.Share |

Gerelateerde artikelen