Interview: Arthur Pronk over Life I Live

23 april 2012, 16:00 | Jeroen

Foto: www.popfotograaf.nl / Ron van Varik

Voorafgaand aan de tweede editie van het Life I Live festival dat aanstaande zondag 29 april zal gaan plaatsvinden, legden we een aantal vragen voor aan de helft van het organisatorische duo achter PROOOST (PROnk & OOSTerhout): Arthur Pronk.

Het tweede Life I Live festival staat voor de deur, als je terugkijkt naar de afgelopen editie, zijn er dan dingen die heel anders zullen zijn?
Jazeker. Vorig jaar stond het festival in drie maanden. We hebben meer tijd kunnen steken in samenwerkingsverbanden, met Jazz on Stage bijvoorbeeld bij het Noordeinde. Er staat hier een sterk programma met Benjamin Herman van New Cool Collective als ceremoniemeester. Het Noordeinde zelf haakt aan met muziek in de horeca en een jazzvibe door de hele straat. Echt een jazzwijkje dus. Verder hebben we meer tijd kunnen steken in een afgewogen programma. Mooie buitenlandse, nationale en Haagse acts zijn het resultaat. Te gek dat Morning Parade op het Spuiplein staat. Ook is het gaaf dat de Haagse identiteit door het hele festival stroomt. Op ieder podium staan Haagse helden. Niet meer geïsoleerd op één Haags podium. Een The Hague Music City Tour door de hele stad. Op het Kerkplein staan mooie Indiebands met een uitstapje naar de triphop van Geike (Hooverphonic). Ook is dit jaar de BK Skooltainer van de partij op het Buitenhof. Een talentenplek waar de beste lokale schoolbands optreden.

Vorig jaar zei je: “De festivalsfeer wordt mede bepaald door de som van de deelnemers. Het is belangrijk dat iedereen relaxed en respectvol met elkaar omgaat.” Wij vonden de sfeer wonderbaarlijk goed, hoe denk je dat dit is gekomen?
Dat zit ‘m onder meer in goede spreiding van de festivalpleinen door het centrum. Dat wordt bepaald door de heldere afkadering van sfeergebieden. De nadruk op het programma en het benadrukken dat het een muziekfestival is en geen olé-olé oranjefeestje. Ook de positieve energie waar alle medewerkers in het voortraject aan het festival hebben meegebouwd heeft zijn weerslag gehad.

Heb je zelf op de avond kunnen genieten en wat is het meest memorabele moment van de avond?
Ik heb zeer genoten van LIFE I LIVE. Hoogtepunten waren wat mij betreft de sfeer bij het podium aan het Noordeinde, de open setting van het podium op de Grote Markt en het welslagen van de sessie van Jam de la Crème.

Vorig jaar startte de organisatie in februari en hadden jullie maar drie maanden de tijd. Dat was dit jaar wel anders, hoe heb je dit zelf ervaren?
Dat is natuurlijk veel comfortabeler. Neemt niet weg dat er de afgelopen maanden wel weer gewerkt is in een continue sprint!

Welke artiest(en) ga je dit jaar 100% zeker zelf ook bekijken?
Morning Parade, Absynthe Minded, The Kik, GEM, Jam de la Crème meets Kytopia. Hard rennen. Hard fietsen. Dat is wat het wordt

Wat was de moeilijkste band om te boeken?
Het samenstellen van het programma ging heel soepel. De weg naar het contract met Morning Parade was het langste, maar niet te betitelen als moeilijk. Gaaf dat dit is gelukt!

Je gaf aan meer evenementen onder de Life I Live paraplu te willen gaan doen, hoe staat het daar mee?
Dat gaat in september gebeuren. LIFE I LIVE: The European Experience. Een Culturele Europa reis in het centrum van Den Haag. Dit jaar starten we bescheiden op het lange Voorhout en gaan de komende jaren het festival uitbouwen. In de week voorafgaand zullen er congressen en debatten zijn. Verder zijn er nog meer plannen maar nog te veel in de kinderschoenen om daar al mee naar buiten te treden.

Het Life I Live festival vindt plaats op zondag 29 april 2012 met podia op o.a. het Spuiplein, De Plaats, Grote Markt, Noordeinde, Kerkplein en Wijnhaven.Share |

Gerelateerde artikelen