Marilyn Manson streamt nieuwe LP Born Villain

2 mei 2012, 16:06 | Jeroen

Marilyn Manson heeft zijn nieuwe plaat Born Villain in dezelfde week van de release ook per stream beschikbaar gesteld via deze link. Het is alweer het achtste studio album van Marilyn Manson en de opvolger van The High End Of Low, welke drie jaar geleden is verschenen.

Met de hulp van NIN’er Trent Reznor breekt Marilyn Manson halverwege jaren ’90 definitief door met album Smells Like Children, waarvan de Eurythmics-cover ‘Sweet Dreams’ het bekendste liedje is. Wanneer MTV de videoclip ook nog eens oppikt, wordt Marilyn Manson linea recta de Mainstream ingesmeten.

Wat volgt zijn enkele nummer één-albums in Amerika, vele wereldtournees en zelfs drie nominaties voor een Grammy Award (‘The Dope Show’ in 1999, ‘Astonishing Panorama of the Endtimes’ in 2001 en ‘mOBSCENE’ in 2004). Een Grammy levert het niet op, maar de naam is wel definitief gevestigd.

Ter promotie van de nieuwe LP komt Marilyn Manson begin juni naar de reeds uitverkochte 013 te Tilburg. De laatste keer dat de band in Nederland was te aanschouwen was tijdens The High End Of Low Tour, toen ze de Heineken Music Hall in Amsterdam aandeden.

Binnenkort lees je de recensie van het Marilyn Manson’s Born Villain album hier op ZUBB.



Share |

Gerelateerde artikelen