Recensie: Golden Earring in Paradiso

11 mei 2012, 14:26 | Jeroen

Gisteren presenteerde de grootste Nederlandse rockband aller tijden hun nieuwe LP Tits ‘N Ass in een uitverkochte Paradiso in Amsterdam. Gek genoeg was het de eerste keer in bijna 30 jaar dat de Earring weer eens live in de poptempel te aanschouwen was.

Het optreden is de afsluiting van een dag vol promotionele werkzaamheden van de band. Eerder op de dag gaven ze namelijk een showcase in de Apple Store op het Leidseplein en aan het begin van de avond zaten de heren ook bij De Wereld Draait Door.

De reeds in Paradiso aanwezige fans hoeven van dit laatste gelukkig niet veel te missen, want de uitzending van DWDD werd rechtstreeks in de concertzaal uitgezonden. Erg leuk om alvast in de sfeer te komen!

Omdat de televisiestudio een kleine 5 kilometer verder ligt, krijgen we in afwachting van de aankomst van de band alvast een trailer te zien van ‘The Making Of…’ van het nieuwe album te zien. Welke trouwens ook als bonus DVD bij de gelimiteerde uitgave van Tits ‘N Ass’ zit.

Na dit voorproefje komt Golden Earring onder aankondiging van oud-Minister Ronald Plasterk dan eindelijk op het podium. Om even goed op te warmen wordt de Gouwe ouwe ‘Twilight Zone’ ingezet. Wat volgt is een kort en krachtig optreden waar in steeds enkele nieuwe liedjes worden afgewisseld met de klassiekers ‘Radar Love’, ‘Another 45 Miles’ en dus ‘Twilight Zone’. Afgesloten wordt met uitsmijter ‘Holy, Holy Life’ uit 1971.

Barry Hay, George Kooymans, Cesar Zuiderwijk en Rinus Gerritsen worden bijgestaan door Hammondspeler Jan Rooymans en bij de nieuwe liedjes ook door extra gitarist Hans Klein. Het geeft de geoliede machine nog iets meer body dan dat ze normaal al hebben. Na een uurtje is het alweer afgelopen en dat zijn we eigenlijk niet van Golden Earring gewend. Wellicht dat het drukke dagprogramma en de leeftijd van de heren hier parten in heeft gespeeld?

De nieuwe CD ligt vanaf vandaag in de winkel en binnenkort lees je op ZUBB een recensie van Tits ‘N Ass.

Setlist 11/05/2012, Paradiso:
Twilight Zone
Identical
Little Time Bomb
Another 45 Miles
Flowers In The Mud
What Do I Know About Love
Radar Love
This Love
Avenue Of Broken Dreams
Still Got The Keys To My First Cadillac

Holy, Holy Life



Share |

Gerelateerde artikelen