Video + album: 2:54 - You're Early

31 mei 2012, 13:53 | Jeroen

Halverwege vorig jaar verscheen de EP Scarlet van de band met de opmerkelijke naam 2:54. De EP heeft nu een vervolg gekregen in de vorm van een volledig album én een nieuwe single. Is 2:54 nu al één van de ontdekkingen van 2012?

Het hart van de band word gevormd door de gezusters en beste vriendinnen Hannah en Colette Thurlow, geboren in Ierland. Tegenwoordig vertoeven de twee in de Londense wijk Shoreditch. Hannah is gitarist, Collette zingt en speelt slaggitaar. Verder bestaat de band uit een drummer, de enige man van het gezelschap en een bassiste.

Soms begrijp ik niet waarom een band het zichzelf zo lastig maakt door zo’n naam te kiezen, ga maar eens opzoek op het internet: dramatisch. Een folder aanmaken op je PC met deze naam staat Microsoft zelfs niet eens toe!

Na het sucess van de EP is afgelopen maandag het selftiteld album van 2:54 uitgekomen. Op de cover van de plaat zie je de rotsachtige kustlijn van Doolin Point County Clare, Ierland waar ze veel tijd doorbrachten tijdens hun jeugd. De rest van het artwork is ingetogen, net zoals de band is. De muziek is niet vrolijk, sterker nog: de band wordt omschreven als doom-rock, dus verre van uplifting.

De NME gaf de band vorige week 8 sterren voor het album. Dansen en springen zal het niet worden met deze plaat, maar de sfeer die de muziek oproept is donker, dromerig en emotioneel meeslepend. Ordeel zelf en luister hier naar het schitterende Creeping onlangs opgenomen voor i-D magazine (waar Colette nog heeft gewerkt). De nieuwe video behorende bij de single You’re Early zie je hieronder.

Met dank aan onze reporter Jeroen van de Graaf, die vorige jaar voor ZUBB nog naar Arcade Fire in Parijs is gegaan.



Share |

Gerelateerde artikelen