De Singles - Week 44

29 oktober 2013, 19:26 | Jeroen

De storm heeft chaos gebracht. Treinen reden niet, bomen vielen om en er was weer veel te klagen. Nederland ten top. En terwijl de storm zijn schade achterliet buiten, was er ook storm in mijn hoofd. Zo chaotisch als ik normaal ben, maar dan in het kwadraat. Veel te doen, te veel en tegelijk. Daarom komen de Singles deze keer dan ook op dinsdag. Leuk voor de variatie zou je denken? Nee dit was de eerste en laatste keer. Volgende week kunnen jullie de singles gewoon weer op de maandag verwachten.

Denna: Shadows

Helemaal uit Mexico en totaal nog niet bekend (maar veelbelovend) is de groep Denna. Is er al wat te vinden op internet over de band? Nee niet veel, maar dat maakt niet uit. Luister maar gewoon. Shadows is een mysterieus nummer met een heerlijk gitaardeuntje. Het klinkt uiterst professioneel, alsof je naar een band luistert die al jaren aan de weg timmert. Helaas voor de mensen die enthousiast zijn geworden; op Soundcloud is maar één nummer te vinden. Maar dan wel een die je gelijk pakt en ontzettend veel hit potentie heeft. Misschien volgen er met wat aanmoediging meer nummers.

Disclosure: Apollo

Als er dan iets mijn late singles editie kan rechtvaardigen dan is het misschien wel de nieuwe hit van Disclosure. Vers van de pers, vandaag de wereld in geslingerd. Het elektronische duo maakt een zeer pakkend nummer die vast en zeker op de dansvloer te horen zal zijn. Een engelige vrouwenstem beurt het geheel nog even op en zorgt voor de juiste balans. Ok, misschien niet voor iedereen een dagelijkse luisterbeurt waard, maar in clubs gaat dit nummer het goed doen. En een paar dansjes in deze gure tijd is nooit weg.

We are Scientists: Return the Favor

Misschien past de videoclip misschien niet bij deze tijd van het jaar (kijk de prachtig blauwe zee en de palmbomen maar), maar zonder de videoclip is het een bijzonder fijn deuntje om mee binnen te blijven. Van dit soort nummers word ik blij. Goede zangstem, dromerig en een gitaarsolo. We are Scientists is misschien niet de meest bekende band, onterecht vind ik, maar ze maken heerlijke muziek die voor de schare fans zeer wordt gewaardeerd.

Ashtraynutz: Running wild

Ashtraynutz, wat is toch met Ashtraynutz? Zoals de titel van de nieuwe single zegt: mensen worden wild van. De band bestaat nog maar net en ook de zanger is nog piepjong, maar het heeft nu al iets unieks. Zanger Joël Gaerthé heeft een herkenbare stem die je gelijk zal herkennen als fan. Running Wild is heel relaxt. Geen poespas, gewoon lekker chillen met Ashtraynutz. Ze hebben het voor elkaar en verschijnen op steeds meer festivals en zaaltjes in Nederland. Niet heel erg, want toegegeven: Ashtraynuts is gewoon heel erg fijn.

Reveller: Pulse

Een nummer met een goede boodschap. De opbrengst van deze single gaat namelijk helemaal naar War Child. Het nummer gaat over een vluchtend kind en dat is aangrijpend als je goed naar de tekst luistert, want wij worden er niet of nauwelijks mee geconfronteerd. Reveller is een Nederlands bandje en is nog niet zo heel lang bezig. In 2010 zette zanger Ramon de Wilde een advertentie op een vacaturebank voor muzikanten en daar kwam een drummer uit. Ja inderdaad, maar met z’n tweeën zijn ze Reveller, maar hierdoor niet minder sterk. Voor zeer emotionele mensen: de videoclip kan misschien waterige ogen opleveren. Kijk maar:



Share |

Gerelateerde artikelen