De Singles - Week 1

1 januari 2014, 12:00 | Jeroen

Allereerst wil ik alle ZUBB lezers een gelukkig nieuwjaar wensen. Jullie hebben er vast een mooi muzikaal feest(je) van gemaakt. Om even rustig wakker te worden na al die champagne, oliebollen en liters bier zijn hier de Singles van week 1. Deze keer niet netjes op maandag, regels worden even gebroken. Een nieuw jaar, 2014, een nieuw begin. Wat kunnen we in 2014 allemaal verwachten en wie staan er hoog genoteerd om van 2014 zijn/haar/hun muzikale jaar te maken? Say Lou Lou, Young The Giant, Taymir, Michael Prins en … zullen in 2014 in ieder geval meerdere keren voorbij komen.

Say Lou Lou: Julien

In maart 2013 zag ik ze als voorprogramma van Hurts in de Melkweg. Een enigszins vaag meiden duo dat op het eerste gezicht totaal niet bij elkaar past (wat toch gek is, aangezien ze tweeling zijn), maar qua samenzang ontzettend harmonieus klinkt. BBC tipte ze al als grote belofte van 2014 en dat is met het toegankelijke nummer Julien helemaal geen gekke tip. Catchy, poppy is Julien, maar Say Lou Lou heeft ook mysterieuze en ietwat depressieve nummers en dat maakt het interessant om naar te luisteren.

Young The Giant: Crystallized

Deze band gaan we in 2014 op festivals zien, geloof me maar. Over een klein maandje komt het album Mind Over Matter uit en daar hebben we tot nu toe It’s About Time en nu dan Crystallized van gehoord. It’s About Time was wat ruiger, Crystallized een rustiger popliedje dat prima te behappen is. Als we dezelfde veelzijdigheid van Mind Over Matter mogen verwachten als het debuutalbum staat er voor iedereen wat op en dat maakt het gemakkelijk om van deze band te houden.

Taymir: Good Times

De Nederlandse belofte voor 2014 is bijna unaniem Taymir. En ja, deze gasten komen ook weer uit Den Haag. Wat is dat toch met die rockbandjes uit Den Haag. De jonge gasten mochten al mee met mede-Hagenezen Di-rect op hun tour en hadden al een Megahit te pakken met hun nummer AAAAAH. En omdat we dat nummer nu inmiddels wel kunnen dromen, is Good Times van debuutalbum Phosphene net zo fijn om naar te luisteren. De heren van Taymir zijn vast knallend het nieuwe jaar ingegaan met al die veren in hun reet.

Michael Prins: Lover And a Man

Ik kan het niet laten om de beste singer-songwriter van Nederland ook even te noemen. Hij gaat namelijk heel goed en ondanks een ietwat eentonig debuutalbum is de stem van Michael Prins een genot om naar te luisteren. Live is hij overigens een stuk opzwepender dan op het album. Bluesy, ingetogen en gewoon puur. Misschien gaat Prins na zijn clubtour in 2014 wat meer die blues kant op (zoals zijn nummer Poor Boys Blues bijv.), want daar kan menig oortje geen genoeg van krijgen. Zijn single Lover And a Man is er weer een in de categorie ‘tranentrekker’. Luister en geniet.

John Newman: Losing Sleep

Oké we hebben al best wat gehoord van John Newman, maar het zou best kunnen dat deze man in 2014 nog groter wordt. Waarom? Zijn stem is uniek, beetje vreemd en zo heerlijk om naar te luisteren. Met zijn single Love Me Again gingen de voetjes ‘discostyle’ van de vloer en ook Losing Sleep is met een meeslepend refrein dansbaar en catchy. John Newman is overtuigend, gooit alles in zijn performance en is daarmee kanshebber om 2014 een flinke Newman boost te geven.



Share |

Gerelateerde artikelen