Nieuwe videoclip voor rapper Den Dubieus

1 januari 2014, 20:57 | Jeroen

Halverwege 2013 bracht de Nederlandse rapper Den Dubieus de tracks Ongetiteld, Gekkenwerk (samen met Hades) en de remix van de track Makkelijk Zat! uit. Het origineel staat op De Zaanse Schande EP uit 2011, met daarop niemand minder dan pionier Dennis T. Den Dubieus is terug met een nieuwe single en bij behorende videoclip.

Vanaf die tijd heeft hij aangekondigd dat de opnames van het lang verwachte album, de opvolger van de goed ontvangen De Zaanse Schande EP, genaamd Helse Harlekijn in volle gang waren. Inmiddels zitten de opnames er op en is het gehele album gemasterd en klaar voor de release. Op het album staan maar liefst 17 tracks met daarbij aangevuld een intro, 3 skits, 1 interlude en een instrumentale productie van Obskuur. Laatst genoemde heeft ook de gehele productie van het album op zich genomen.

Velen zullen dezelfde vibe van de in 2011 uitgekomen EP ervaren op het album, echter heeft er wel een groeiproces plaatsgevonden. De teksten gaan een stuk dieper, de producties van Obskuur zijn van een ongekend niveau en schotelt de luisteraar verscheidene stijlen aan. Diversiteit ten top, maar de tracks lopen erg verzorgd in elkaar over waardoor het in zijn geheel wel degelijk één voor het oor aangename hiphop album vormt.

Het eerste wapenfeit en release van het album is dan ook de single en bijhorende video van de track Kwajongensstreken. Op de track wordt hij bijgestaan door Hmmarv, wellicht bij menigeen bekend als de MC van de hiphopformatie/band Skere Heren waarmee hij in 2013 de halve finale van de Grote Prijs van Nederland behaalde. De heren nemen je mee in hun wereld vol ongepaste humor, dubbelzinnige woordspelingen en melden je dat een Clini Clown niet kan lachen op zijn sterfbed. Ook de slaapkamer van ene Lizette is niet meer veilig voor deze praatgrage psychopaten die naar eigen zeggen ‘enkele’ onderdelen missen. De videoclip behorend bij het nummer is een geweldige visueel feest geworden. Check het resultaat hieronder.



Share |

Gerelateerde artikelen