De Singles - Week 6

3 februari 2014, 12:43 | Jeroen

Camo & Krooked: Loving You Is Easy

Het Oostenrijkse duo Camo & Krooked is vooral bekend van hun energieke drum&bass, maar Loving You Is Easy heeft niks met deze snelle muzieksoort te maken. Loving You Is Easy is de eerste single van hun nieuwe album Zeitgeist. Het klinkt als een oude soulplaat die door de minimale house molen is gehaald. Het resultaat is heerlijk!

Balthazar: Leipzig

Het eerste voorproefje van het nieuwe album van het Belgische Balthazar dat nog dit jaar moet verschijnen. Leipzig is een typisch Balthazar nummer: sfeervol, funky en poppy. De videoclip laat hun terechte zegetocht op de Europese podia zien. En laten we hopen dat ze weer snel gaan toeren, want van een band als Balthazar kan je nooit genoeg krijgen.

Sluwe Vos: Believe

De naam Sluwe Vos had de artiestennaam van een Nederlandse rapper kunnen zijn. Niks is minder waar, want Sluwe Vos is een Nederlandse houseproducer uit Deventer die in het dagelijks leven Robert Vosmeijer heet. Hij is een van de twaalf van 3voor12, de twaalf meest veelbelovende Nederlandse acts voor 2014. Niet onterecht, want Vosmeijer heeft een paar sterke singles uitgebracht zoals OG Anthem, I Get Lost en nu dus Believe. Believe klinkt als een anthem uit de begindagen van de house. Het moet wel heel raar lopen als we van Sluwe Vos niet heel veel meer gaan horen in 2014.

Beaty Heart: Kanute Comin’ Round

De meeste bijzondere bijdrage in De Singles deze week is van het Britse trio Beaty Heart. Hun nieuwe single is een opbeurende, vrolijke en bizarre plaat geworden die het toonaangevende Amerikaanse tijdschrift Spin Magazine omschrijft als een mix van The Beach Boys, Animal Collective en een snufje Akron/Famlly’s. Luister en oordeel zelf!

School Is Cool: Black Dog Painting

Ook School Is Cool komt met een voorproefje van hun nieuwe album wat Nature Fear gaat heten en dit voorjaar verschijnt. De eerste single Black Dog Painting is heel wat anders dan we gewend van deze Belgische die voorheen radio vriendelijke indiepop nummers maakte. Misschien dat het vertrekt van violiste Nele Paelinck in 2012 hiermee te maken heeft, maar School Is Cool klinkt in ieder geval als herboren. Black Dog Painting begint met synths, gevolgd door een droge beat en een aanstekelijke hymn en klinkt meer als indie R&B dan indie pop. Een fijne hernieuwde kennismaking.

Sam Smith: Money On My Mind

De man met het meest bijzondere stemgeluid van dit moment, Sam Smith, is door de BBC verkozen tot ‘Sound Of 2014’. In 2013 heeft hij al van zich laten horen met gastbijdrages op onder andere Disclosure’s Latch en Naugthy Boy’s La La La. Zijn eerste solo single heet Money On My Mind en is een pakkend nummer, met een straffe beat en een fijn refrein. Met liedjes als deze hoeft Sam Smith geen kopzorgen te hebben wat geld betreft.



Share |

Gerelateerde artikelen