De Singles - Week 8

17 februari 2014, 09:09 | Jeroen

St. Vincent: Digital Witness

Zaterdag stond ze nog in Paradiso te Amsterdam en vandaag staat ze op ZUBB. Ditmaal in de Singles column met haar nieuwe single Digital Witness. St. Vincent weet van geen ophouden. De promotietour draait op volle toeren en dat is meer dan terecht, want de nieuwe muziek is werkelijk geweldig. Eind deze maand verschijnt haar vierde gelijknamige plaat St. Vincent en de eerste single daarvan, Digital Witness, wordt vergezeld van een videoclip. Deze laat een minimalistische toekomst zien, maar het is vooral de muziek die in het oor springt, want Digital Witness is een heerlijk nummer. Als dit een voorbode voor de rest van het nieuwe werk is, zit het wel goed met Annie Clark!

Beck: Blue Moon

“Soy un perdedor. I’m a loser baby, so why don’t you kill me?” Zo klinkt het in 1994 als Beck doorbreekt met het wereldberoemde Loser van zijn debuutalbum Mellow Gold. Ondertussen zijn we 20 jaar, 40 singles en 10 albums verder en zijn we toe aan nieuw werk van Beck. Eind deze maand verschijnt Morning Phase en de eerste single Blue Moon geeft al een goede voorproef van wat we kunnen verwachten. Mooie zondagse muziek gedompelt in Folk. We mogen met recht stellen dat Beck helemaal terug is en we kunnen niet wachten op de nieuwe plaat, die 25 februari verschijnt.

The National: I Need My Girl

The National bracht vorige jaar met Trouble Will Find Me het een-na-beste album van 2013 uit en vorige week werd bekend dat de band uit Ohio dit jaar naar Lowlands komt. Op Valentijnsdag verscheen de nieuwe videoclip van The National, I Need My Girl. Het is alweer de vierde single van het album na Demons, Don’t Swallow The Cap en Graceless. De muziek is zoals we gewend zijn van de heren: Amerikaanse kwaliteits indie rock.

Damon Albarn: Everyday Robots

Dat Damon Albarn een duizendpoot is, moge bekend zijn. Sinds de hoogtijdagen van Blur heeft hij naast die band nog vele hobbyprojecten gehad. Denk alleen al aan de Gorillaz en je weet al genoeg. En vergeet The Good, The Bad & The Queen niet, die met het gelijknamige enige album van de band een briljante plaat hebben uitgebracht in 2007. En dan noemen we nog niet eens zijn film- en theatermuziek stukken. Dit jaar is het dan eindelijk tijd voor zijn officiële solo debuut. Eind april verschijnt het album Everyday Robots. De gelijknamige single is onlangs uitgebracht op video en verschijnt begin maart op limited 7 inch vinyl. Good to have mr. Albarn back!

Johnny Cash: She Used To Love Me A Lot

Toen in 2010 American VI: Ain’t No Grave verscheen, dacht ik dat we het wel gehad zouden hebben met nieuwe muziek van Johnny Cash. Ondertussen zijn we vier jaar verder en blijkt niets minder waar te zijn, gelukkig. Onlangs is namelijk door Cash’ zoon nieuw materiaal gevonden en dit wordt 25 maart uitgebracht in de vorm van wéér een nieuw album van legende Cash: Out Among The Stars. Het eerste voorproefje is onlangs uitgebracht in de vorm van She Used To Love Me A Lot, welke origineel in 1984 werd uitgebracht door David Allan Coe. Onmiskenbaar Johnny Cash!



Share |

Gerelateerde artikelen