ZUBB BuZz: No Man's Valley

4 maart 2014, 20:54 | Jeroen

In deze rubriek stellen we in elke editie een artiest, band of een andersoortige act aan je voor waarvan wij denken dat er een mooie toekomst in het verschiet ligt. Dit geldt zeker ook voor het Limburgse band No Man’s Valley waarvan dit voorjaar het debuutalbum …And Four Other Songs verschijnt. Een gelijkenis met De Staat is na het beluisteren van het album snel gemaakt.

Volgens de biografie van de band uit Horst bestaat No Man’s Valley uit vijf hongerige mormels die energieke orgelrock maken. En zo klinkt het debuutalbum, wat eind maart verschijnt, ook. Heerlijke bleusgrooves worden gecombineerd met ronkende gitaren en het geheel wordt door de Hammond orgel van Ruud van den Munckhof heerlijk bij elkaar gehouden. Zanger Jasper Hesselink zingt alsof zijn leven eraf hangt en het geluid van de band krijgt nog een extra dimensie door de begeleidende soundclips. Bij het beluisteren van …And Four Other Songs heb je constant het gevoel dat je bij de band in de oefenruimte staat. Inclusief de zweetlucht van de mannen. And Four Other Songs bestaat logischerwijs uit vijf nummers en is eerder een EP dan een album. Check vooral opener Happy? om een goed beeld te krijgen waartoe de band in staat is.

Op 23 maart wordt het album gepresenteerd in de Meterik, in thuisbasis Horst. Rond die tijd zal het album ook gratis te downloaden zijn op de Bandcamp van de band.

live

22 maart – Instore Sounds, Venlo
23 maart – Albumpresentatie Meterik, Horst
19 april – Record Store Day, Horst
19 april – Cafe Genesis, Gorichem
20 april – Prilpop, Sevenum
9 mei – Altstad, EindhovenShare |

Gerelateerde artikelen