De Singles - Week 11

10 maart 2014, 08:36 | Jeroen

The Horrors: I See You

Het laatste album van de Engelse rockband The Horrors dateert alweer van drie jaar geleden, toen Skying verscheen en de band in het najaar van 2011 naar Nederland kwam. In de tussentijd heeft de band zich bezig gehouden met nieuw materiaal, dat begin mei uitkomt in de vorm van het vierde album Luminous. Het eerste voorproefje mag er wezen, want I See You is werkelijk een epische track die met zijn 7,5 minuut een waar oorgasme is. Eind juni komt de band naar Best Kept Secret om meer live te laten horen.

Royal Blood: Little Monster

Van Royal Blood is nog niet eens één album uit. Het duo uit Brighton hoopt die namelijk deze zomer te releasen en tot die tijd doen we het met de meer dan voortreffelijke singles die zo nu en dan uitgebracht worden. Eerder verscheen al het heerlijke Out Of The Black en diens opvolger Little Monster is ook weer een knaller van jewelste. Verwacht garage blue rock die doet denken aan de voorbeelden The White Stripes en meest recente The Black Keys. Houd deze band in de gaten, want het debuutalbum kan wel eens één van de verrassingen van 2014 gaan worden. Begin mei staat Royal Blood op London Calling in Amsterdam.

Eagulls: Tough Luck

We blijven in Engeland en gaan van London via Brighton naar Leeds in het Noorden. Er is namelijk weer zo’n heerlijk bandje opgestaan uit The North. Nog ruiger dan Royal Blood, want het neigt naar de punk rock. Eagulls bracht afgelopen week hun gelijknamige debuutalbum uit en daar staan puntige lekker in het gehoor liggende liedjes op. De debuutsingle Nerve Endings was al om te knallen en ook bij de opvolger Tough Luck is het moeilijk stil blijven zitten. Het doet erg denken aan The Cure, maar dan wel in een versnelling of twee, drie hoger. Begin volgende maand staat Eagulls op Motel Mozaique in Rotterdam.

Happy Camper: The Daily Drumbeat

21 maart komt het nieuwe album The Daily Drumbeat van Happy Camper uit. Bij de gelijknamige single is nu een mooie animatie-videoclip verschenen. Job Roggeveen heeft voor de nieuwe plaat liefst 14 gastvocalisten uitgenodigd: Leine, Tim Knol, Janne Schra, David Pino, Eefje de Visser, Fit, Bouke Zoete, Ricky Koole, Helge Slikker, Odilo Girod, Marien Dorleijn, Maurits Westerik, Appel en Lisa Meijntjes. Het album wordt 13 april gepresenteerd in de Stadschouwburg in Utrecht tijdens het Tweetakt Festival en het mooie is: alle gastmuzikanten staan die avond ook op de bühne!


Klaxons: There Is No Other Time

Begin 2007 verschijnt het weergaloze debuutalbum Myths of the Near Future van de Londense band Klaxons, waarvan Golden Skans de grootste hit wordt. In 2010 verschijnt de iets minder, maar nog altijd redelijk, goed ontvangen plaat Surfing the Void. Voor de derde plaat heeft Klaxons de tijd genomen, want het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad, daar het opnameproces ongeveer twee jaar heeft geduurd. Maar begin juni is het dan zover, dan verschijnt Love Frequency. De eerste single is ondertussen verschenen, maar wat ik daar van moet vinden, weet ik nog niet helemaal. There Is No Other Time doet aan een (fout) jaren ’80 lied denken met Alizée invloeden. Wel blijft ‘ie in je hoofd zitten, dus misschien went het. Ofzo.



Share |

Gerelateerde artikelen