De Singles - Week 12

17 maart 2014, 07:37 | Jeroen

Amartorski: Hudson

Alweer een Belgische bijdrage in De Singles. En ook van een band waarvan er in april een nieuw album verschijnt. De ‘rock-meets–triphop’ van Amartorski is in Nederland vooral bekend van de schitterende single Come Home van de SPA reclame. Amatroski, wat in het Pools amateuristisch betekent, maakt mooie melancholische muziek en laat zich het beste vergelijken met genregenoten Portishead en Sigur Ros. De nieuwe single Hudson van het tweede album From Clay To Figures is daar een mooi voorbeeld van. Sfeervol en zweverig laat Amartorski je verlangen naar de zwoele zomeravonden

Dillion Francis & Dj Snake: Get Low

Dit internationale duo, bestaande uit de Amerikaan Dillion Francis en de Fransman Dj Snake, heeft met Get Low een van de grootste knallers voor de hedendaagse dansvloer te pakken. Get Low is geïnspireerd op de populaire stroming ‘trap’, een traag rollend, met synths doorspekt, fel genre dat vooral in Amerika en Engeland populair is. Andere vaandeldragers uit dit genre zijn Diplo, TNGHT en Rustie. Get Low zal nooit een award winnen voor subtiliteit. Eerder zal het de lokale dansvloer in vuur en vlam zetten met zijn hypnotiserende geluid.

The Mispers: Trading Cards

The Mispers is een jonge indiefolk band uit Londen die eerder dit jaar indruk maakte op Eurosonic/Noorderslag met hun energieke en met humor doordrenkte optreden. Wij zagen de band in Rotown en waren diep onder de indruk van hun optreden. Trading Cards is het vierde nummer wat de band op het internet slingert en laat het typische The Mispers geluid horen. Trading Cards bevat het karakteristieke stemgeluid van frontman Jack Balfour Scott en wordt bijgestaan door het vioolspel en de tweede stem van Hannah van den Brul. Het bevat een catchy refrein en is heel dansbaar, net als de rest van het oeuvre van The Mispers. Een doorbraak zal niet lang op zicht laten wachten voor The Mispers.

Arsenal: Black Mountain

Het Belgische duo Hendrik Willemyns en John Roan vormt het hart van Arsenal. In 1999 debuteerde de band met de dansvloerhits A Volta en Mr. Doorman. Het geluid van Arsenal is geëvolueerd van soulvolle house naar een meer donker geluid met een scherper randje nu. In de tussentijd maakten ze in 2008 ook nog het geweldige single Lotuk, een pracht van een single. Black Mountain is de eerste single van het vijfde album Furu dat in april verschijnt. Black Mountain werd direct nadat het uitgebracht werd verkozen tot Hotshot van Studio Brussel. De zang op Black Mountain wordt verzorgd door de Britse indiester Tim Bruzon. Black Mountain is een hit die helemaal klinkt als het geluid van nu.

Frank Ocean & Diplo Feat. Mick Jones and Paul Simonon: Hero

De meest ongebruikelijk combinatie deze week werd door het Amerikaanse sportmerk Converse bijeengebracht. Singer-songwriter Frank Ocean (afkomstig uit de hiphop) wordt op Hero geflankeerd door houseproducer Diplo en The Clash leden Mick Jones en Paul Simonon. Het resultaat is een track die zich niet in een genre laat vangen. Indie r&b wordt moeiteloos afgewisseld met een rockende gitaren. Een meer dan boeiend samenwerkingsverband.



Share |

Gerelateerde artikelen