De Singles - Week 14

31 maart 2014, 08:30 | Jeroen

Hercules And Love Affair: Do You Feel The Same?

Hercules And Love Affair ken je waarschijnlijk van het nummer Blind waar de New Yorkse band rondom dj Andy Butler samenwerkt met Antony Hegarty. Do You Feel The Same? klinkt als een housetrack uit begin jaren ’90 en is een voorproefje op het derde album The Feast Of The Broken Hear dat later dit jaar verschijnt. Het nummer bevat vocalen van de Belgische zanger Gustaph. Gustaph zingt met een typische kopstem, waardoor de kans groot is dat je denkt dat je naar zangeres luistert. Het is, net zoals de muziek van Hercules And Love Affair, heel onvoorspelbaar.

Green Lizard: One Fire

De Nederlandse veteraanrockers van Green Lizard zijn terug. One Fire is een voorproefje van de EP Start A New die in april verschijnt. Het is de eerste volwaardige release sinds 2006. De band viel namelijk in 2008 uiteen. Zanger Remi Tjon Ajong en broer Brian bleven muziek maken en keerde in 2012 terug als, jawel, Green Lizard. ‘Dit is zeker geen reünie’, zegt Tjon Ajong. ‘We gaan gewoon verder waar we gebleven waren. Het gevoel is helemaal terug.’ One Fire is een ongecompliceerd rocknummer die de energie uit de begindagen van de band weer helemaal terug laat keren. Een welkome comeback!

Foster The People: Best Friend

De vrolijke indierockers rondom frontman Mark Foster, Foster The People, zijn terug! Best Friend is de derde single van het nieuwe album Supermodel dat halverwege maart verscheen. Best Friend is een typisch Foster The People nummer: vrolijk, poppy, aanstekelijk en dansbaar. Laat de zomer nu maar echt komen!

Best Coast: Baby I Am Crying

Natuurlijk, het nummer Baby I Am Crying is prachtig (net als de zangeres van Best Coast overigens), maar dat is niet de reden dat de laatste single van de surfpop duo Best Coast is geselecteerd voor De Singles. De audio bij deze videoclip is namelijk binaural opgenomen. Deze techniek zorgt voor een 3D geluidservaring door het samenvoegen van de tonen waardoor het lijkt als het geluid niet alleen van rechts of links komt, maar ook door het midden. Deze ervaring komt het best tot zijn recht via een koptelefoon en het geluid op een redelijk zacht niveau. Zwijmelen gegarandeerd bij deze speciale ervaring.

Hozier: From Eden

Een van de mooiste nummers van de laatste maanden is ongetwijfeld From Eden van Hozier. Het nummer is afkomstig van de gelijknamige EP en is half maart verschenen. De band rondom frontman Andrew Hozier-Byrne met zijn doorleefde stemgeluid komt uit Ierland en maakt een smakelijke mix van oude soul, jazz, rhythm & blues. From Eden is een bombastische track met intrigerende tekst: ‘to the strand, a picnic planned for you and me/ a rope in hand for your other man/ to hang from a tree’. Het kan niet anders dan dat From Eden de doorbraak voor Hozier in Nederland gaat betekenen.



Share |

Gerelateerde artikelen