Line-up LIFE I LIVE Festival compleet

26 maart 2014, 09:51 | Jeroen

Het programma van de vierde editie van het gratis toegankelijke LIFE I LIVE Festival in Den Haag is compleet. In totaal zijn er 15 nieuwe namen aan de line-up toegevoegd, waardoor de teller nu op 25 acts staat.

Nieuw bevestigd zijn: Moss, Jett Rebel, Baskerville, Town of Saints, Spider Rico, Monomyth, Birth of Joy, Layla Zoe, The Baboons, Sugar Boy and the Sinners, The Cosmic Carnival, Atlantic Attraction, Maison du Malheur, Jon Tarifa en funky dansconcept Supernatural. Eerder werden al Daryll-Ann, Taymir, Coely, Michael Prins, My Baby, The Skints, Andy Frasco en The Silverfaces bevestigd voor het festival in de Hofstad.

Life I Live 25 april 19:00

LIFE I LIVE Festival vindt dit jaar plaats vanaf 19.00 uur op vrijdag 25 april, aan de vooravond van Koningsdag, en is met zo’n 200.000 bezoekers per editie een van de grootste stadsfestivals van Nederland. Naar voorbeeld van de Gentse Feesten vinden er tijdens LIFE I LIVE overal in de Haagse binnenstad optredens plaats in de verschillende muziekdorpen die elk hun eigen muzikale klankkleur vertegenwoordigen. Kwaliteit en talent staat hierbij centraal, waardoor muziekliefhebbers uit stad en land royaal aan hun trekken komen. Door verschillende sfeervolle ingrediënten tussen de locaties, waaronder een ‘muzieklint’, hoeft de bezoeker zich bovendien geen moment te vervelen.

Moss, Daryll-Ann, Taymir, Baskerville en Town of Saints

Op het Kerkplein is dit jaar de top van de Nederlandse (alternatieve) popscene geprogrammeerd. Naast het reeds aangekondigde Daryll-Ann staat daar namelijk ook Moss op de planken. Deze indierockers uit Utrecht, aangevoerd door frontman Marien Dorleijn, hebben onlangs hun nieuwe album ‘We Both Know The Rest Is Noise’ aan de wereld gepresenteerd. Opnieuw waren de kritieken lovend en is men het er algemeen over eens dat ook deze muziekhelden zich weer prominent aan het front vestigen en een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de export van Nederlandse popmuziek. Op het Kerkplein podium van LIFE I LIVE dus schouder aan schouder met die andere grootheden en talenten van toen en nu: Daryll-Ann, Taymir, Baskerville en Town of Saints.

Spider Rico

Terug van weggeweest is ook de Haagse formatie Spider Rico. Deze band, met DJ en presentator Dennis Weening in een hoofdrol, maakt uit de bocht scheurende garagerock, wars van alle heersende trends. Vorig jaar was de korte wederopstanding van deze cultband opeens een feit, maar hun optreden op LIFE I LIVE zou wel eens het allerlaatste ooit kunnen worden. Samen met het eveneens Haagse Monomyth, de psychrockers van The Silverfaces en het internationaal flink aan de weg timmerende Birth of Joy zal Spider Rico zorgen voor een luidere noot op het nieuw toegevoegde Lange Voorhout podium.

LIFE I LIVE festival vindt plaats op diverse locaties binnenstad Den Haag: Grote Markt, Noordeinde, Kerkplein, De Plaats, Buitenhof, Lange Voorhout, Hofplaats, Plein en Wijnhaven. Meer info: www.lifeilive.nl en op facebook.com/LifeILive.

PROOOST

LIFE I LIVE Festival wordt voor de vierde keer georganiseerd door PROOOST. De Haagse festivalorganisatie die op zaterdag 6 september a.s. eveneens de tweede editie van het Embassy Festival realiseert.



Share |

Gerelateerde artikelen