De Singles - Week 16

14 april 2014, 09:45 | Jeroen

Spiksplinternieuw, dat zijn niet alleen deze singles maar ook de muzikanten achter deze nieuwe liedjes. Zo kun je zomaar ruwe diamanten vinden tussen het geweld van de grote bekende bandjes. En dat is fijn, heel fijn, want van muzikaal talent krijgen we natuurlijk nooit genoeg. De singles van deze week zijn van Grizfolk, Lucas Hamming, Amber Run, The Shallows en Thumpers.

Grizfolk – The Struggle

Met deze band kan zomaar eens snel wat gebeuren. Hoewel ze nu nog maar vier liedjes hebben, die overigens ontzettend lekker zijn, hebben ze de laatste tijd nogal wat positieve publiciteit gekregen. De band stond namelijk in het voorprogramma van een van de populairste bands van dit moment; Bastille. Grizfolk maakt een mix van de Zuid-Amerikaanse roots van zanger Roth en twee electro-pop muzikanten uit Zweden (al staan ze toch echt met vijf man op het podium). Klinkt misschien als een rare mix, maar het werkt. De stem van de zanger is folky en doet je denken aan country, maar dat wordt dan een stuk meer edgy met de electro sound van de twee Zweedse mannen. Kortom: een succesvolle combi.

Lucas Hamming – Fake Love Hypocrisy

Dit zou best een Amerikaan kunnen zijn. Zijn naam verhult niks en de titel en sound van de single Fake Love Hypocrisy klinkt ook aardig Amerikaans. But no, Lucas Hamming is gewoon Nederlands. En deze jonge Nederlander laat zien dat winnen niet altijd nodig is om door te breken. Hamming deed namelijk mee aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland, die werd gewonnen door Michael Prins. Hoewel Michael Prins nu ook zeker goed bezig is, kan Lucas Hamming er ook wat van. Met een killer van een single is hij al de DJ favourite van 3fm dj Domien. Het nummer gaat over de mislukte tinderdate van Hamming. Iets minder voor zijn date, maar wel fijn voor ons: Fake Love Hypocrisy was het resultaat.

Amber Run – Spark

Geen mevrouw, maar een band. Ook de bandnaam slaat eigenlijk helemaal nergens op en dat is ook de bedoeling. Amber Run uit Nottingham wil namelijk niet meedoen met de commerciële kudde, maar tijdloos zijn. “I’d rather be timeless, than cool”, staat er ook op de facebook pagina van Amber Run. Dit klinkt een beetje hipster en Spark klinkt ook eigenlijk best commercieel, maar who cares. Het is gewoon een ontzettend goed liedje. Spark klinkt een beetje als de X&Y periode van Coldplay gemixt met Mumford & Sons (hoe commercieel wil je het hebben?). Maar, zoals Amber Run het zelf ook zegt, tijdloos is het zeker. We luisteren immers ook nog steeds Clocks van Coldplay.

The Shallows – Win or Lose

Deze band uit London komt ook net om de hoek kijken en heeft net een EP uitgebracht genaamd About Time. Met een of ander vage beschrijving van de band op Facebook is er weinig info te vinden over deze indieband. Maakt niet uit, we hebben de muziek en de zanger heet Tom Skelton. Ze maken naar eigen zeggen ‘no nonsense’ muziek. De intro van Win or Lose zegt al genoeg. Het duurt niet lang voordat je hoofd en voet automatisch meedeinen op de muziek. Het is geen uniek nummer en heeft ook niet de ‘wow factor’, maar dit liedje is gewoon goed. Sometimes that’s all you need.

Thumpers – Unkinder (A Tougher Love)

Misschien heb je ze een week geleden gezien op Motel Mozaique of in Paradiso. Zo niet, maak dan nu maar kennis met Thumpers. Dit duo uit Engeland maakt hele aanstekelijke muziek. Met een vers debuutalbum vol deze aanstekelijke deuntjes is het zeker verstandig om dit bandje jouw luisterend oor te gunnen. Grote kans dat het deuntje van het refrein van Unkinder in je hoofd blijft steken. De stem van zanger Pepperell klinkt een beetje als de zanger van Panic! at the Disco, maar dan iets minder dramatisch.



Share |

Gerelateerde artikelen