ZUBB BuZz: Isabelle Amé

22 april 2014, 12:45 | Jeroen

Op het debuutalbum van Isabelle Amé We Are Life is levenslustige folk te horen. Het gaat over het omarmen van je (mentale) littekens en het genieten van het leven. Een visie wat Isabelle Amé al bij veel fans heeft weten los te maken en zeker live ieder publiek uitbundig laat dansen en genieten van het moment.

Op 20 maart, precies om 17.57u bracht Isabelle Amé de eerste single van haar debuutalbum uit: Able To Fall. Niet voor niets op zo’n bijzondere tijdstip, precies op dat moment ging namelijk de lente in. “Able To Fall gaat over het durven vallen als een vogel uit een nest waardoor je voor de eerste keer leert vliegen, een grote stap, maar soms moet je je verleden achter je laten en de volgende stap te durven nemen”, aldus Isabelle.

We Are Life is voor een deel door de fans gefinancierd. Isabelle Amé hield namelijk een crowdfunding actie. Het gigantisch gestelde bedrag van € 10.000 heeft ze dankzij haar fans voltooid. Isabelle Amé wist vervolgens Universal Music Publishing en [PIAS] Rough Trade aan haar te koppelen.

Het succes werd gezien door de programmeurs, waardoor Isabelle Amé hotspots bemachtigde op Festival Mundial, Huntenpop en bv. Brabant Open Air. Kort daarna volgde Isabelle Amé haar eigen clubtour begin 2014 langs o.a. Tivoli, Mezz, Gigant en Bibelot.

Live

Ter promotie van haar album speelt Isabelle Amé op 8 mei in 013, op 5 juni in Luxor Live en op 7 juni in Paradiso om haar album te presenteren met daarop volgend haar festivaltour. Bekijk isabelleame.com voor alle optredens en previews van alle nummers van het album, welke op 25 april verkrijgbaar is.Share |

Gerelateerde artikelen