Waterpop maakt eerste namen bekend

27 april 2014, 21:06 | Jeroen

Waterpop vindt voor de 37e keer plaats in het Wateringse Hofpark. Op 9 augustus 2014 is er naast de veelzijdige en veelbelovende line-up ook straattheater en een fijne kinderhoek. Kortom, een gezellig en gratis toegankelijk festival voor jong en oud.

Great Minds

Hiphoppers Sticks, Jiggy Dje, Winne en producer Dr. Moon hebben hun krachten gebundeld tot de supergroep Great Minds. Het vorig jaar gelijknamige uitgekomen debuutalbum is door critici bestempeld tot hiphopalbum van het jaar, en terecht: een plaat met nummers die de rapconnaisseur kan bekoren, maar ook bij de hiphop-leek erin gaat als zoete koek. Tijdens Lowlands vorig jaar liet Great Minds de Bravo-tent ontploffen met hun hele dikke show, deze zomer is het Wateringse Hofpark aan de beurt.

Yes Sir Boss (UK)

Deze zeskoppige formatie uit Bristol (UK) heeft al flinke sporen in de muziekindustrie nagelaten. In Engeland hebben ze niemand minder dan Will and the People in hun voorprogramma gehad en hebben ze als eerste getekend bij Stoneā€™d Records, het platenlabel van de grote dame Joss Stone. Deze echte liveband is met hun vrolijke, opzwepende pop-ska-muziek een genot voor muziekliefhebbers die van een feestje houden!

Heymoonshaker (UK)

Een heel bijzonder gave mix krijg je als je blues en beatboxing bij elkaar gooit: een must-see en must-hear. Heymoonshaker, bestaand uit twee voormalig straatmuzikanten, hebben in hun overvolle Europese tourschema gelukkig een gaatje kunnen vinden om in het Hofpark hun rauwe vette sound letterlijk over het publiek te spuwen.

Wooden Saints

Wie zin heeft in prachtige folkerige indiepop, heeft zin om te luisteren naar Wooden Saints. De band, bestaand uit tien (!) muzikanten die je wellicht kent uit andere bands, is feilloos op elkaar ingespeeld en weet zowel op het album als live de luisteraar moeiteloos te binden.

Bells of Youth

Bells of Youth bestaat uit vijf langharige dames die met een gitaar in de hand mooie liedjes zingen. Dat zij niet alleen beeldschoon zijn, maar ook muzikaal gezien flink wat in hun mars hebben, is ook 3FM opgevallen: Bells of Youth is in maart bekroond tot Serious Talent.

Apneu

Waterpop is Waterpop niet zonder vuige garagerock. De Amsterdamse mannen van Apneu brengen hun rammelnummers, die niet langer dan twee minuten duren, met een opvallend vrolijk randje.

Meer informatie over Waterpop vind je op de site. van het festival.Share |

Gerelateerde artikelen