De Singles - Week 23

2 juni 2014, 09:00 | Jeroen

Glass Animals – Pools

Alleralleraller creatiefst van dit rijtje is de clip van Glass Animals. Slim gedaan, want je blijft kijken en dus ook luisteren. Helemaal niet erg, want Pools is een ontzettend fijn nummer. De band wordt van alle kanten getipt als belangrijke nieuwkomer en schijnt volgend jaar heel wat festivals af te gaan lopen. Glass Animals is de eerste band van het nieuwe label Wolf Tone van niemand minder dan Paul Epworth (geproduceerd voor o.a. Adele, John Legend, Coldplay enz.) Nou dan weet je het wel. En niet omdat iedereen het zegt, maar omdat het gewoon zo is, luister je maar gewoon even naar Pools

Fink – Looking Too Closely

Multitalent Fin Greenall gaat lekker. De Brit, die beter bekend is als Fink, is zowel gevestigd in de dance scene als in de pop-rock scene. Fink is inmiddels een echte band in plaats van een soloproject van Greenall. Dat levert mooie klanken op. De nummers van Fink klinken creatief en ietwat dromerig. Alvast een voorproefje op het nieuwe album Hard Believer, dat 14 juli uitkomt, is er nu Looking Too Closely. En ja hoor, het is er weer een om je vingers bij af te likken. Niet alleen diepzinnig, maar ook een beetje power.

Young & Sick – Heartache Fetish

Nick van Hofwegen, huh, wie? Die jongen die naar Los Angeles verhuisde en onder de naam Young & Sick even wat verdomd goede nummers uit de grond stampte. SXSW en Coachella heeft hij al gehad. Begin mei kwam hij ook maar weer even langs in Nederland, maar het is wel duidelijk dat zijn talent verder reikt. Heartache Fetish is een heel toegankelijk popnummer met een wat broeierige clip. Beelden van Zuid-Oost Azië in een bloedrode kleur. Beklemmend, maar toch o zo passend bij het nummer. ‘The elusive Dutch-born bedroom-R&B chillwaver’ wordt hij genoemd op een Amerikaanse blog. Daar kunnen wij best trots op zijn.

Twin Atlantic – Heart And Soul

Hoewel deze alternative rockband uit Glasgow al sinds 2007 bezig is, horen we er in Nederland niet veel van. Misschien tot nu, want Heart And Soul wordt wel opgepikt. Ook touren ze mee met 30 Second To Mars en Kings of Leon. Zo ongeveer de beste reclame voor je band. 3FM bombadeert de nieuwe single ook nog even als megahit. No-nonsense rock met een geinige clip waar je hoofd automatisch van mee gaat deinen, ja dat verkoopt wel.

Deperate Journalist – Happening

Een bandnaam die gelijk de aandacht trekt, althans misschien als je toevallig ook een hopeloze journalist bent. Dit nogal rare kwartet met rauwe randjes om hun nummers. Waar ze precies voor staan, is moeilijk te zeggen. Het is 70’s, 80’s, maar ook van nu. Het is post-punk, indie-rock en een beetje mysterieus. Deze variëteit maakt het heel aangenaam om te ontdekken. Happening is de nieuwe single van de band uit London. Ze bestaan overigens nog maar een jaar, maar weten nu al goed waar ze mee bezig zijn.



Share |

Gerelateerde artikelen