Recensie: Intergalactic Lovers in 't Paard

9 juni 2014, 14:25 | Jeroen

Een zwoel briesje op een zwoele zomeravond is misschien wel de beste manier om het concert van Intergalactic Lovers te beschrijven. Warm, liefelijk, onderhoudend en speels is tevens een goede omschrijving van de band en dat is dan met name van toepassing op frontvrouw Lara Chedraoui.

Intergalactic Lovers, ontstaan in 2008 en dit jaar is eindelijk de opvolger van het in 2011 in eigen beheer uitgebrachte album Greetings & Salutations uitgekomen. Het nieuwe album Little Heavy Burdens is een compleet album waarop de band duidelijk laat horen dat ze gegroeid zijn ten opzichte van de eerste plaat. Twee singles zijn reeds verschenen, het prachtige Islands met een evengoede videoclip en de nieuwe single Northern Rd.

Catchy melodieën een krachtige vibe en de prachtige karakteristieke stem van Lara Chedraoui is waar deze band zijn bekendheid aan te danken heeft en vanavond staan ze voor een gezellig gevulde zaal in Den Haag. De sfeer is gemoedelijk, zangeres Lara Chedraoui is in een vrolijke bui en behalve dat zij fantastisch zingt toont zij zich uiterst spraakzaam deze avond. De band opent met Lost Message, een nummer van het nieuwe album Little Heavy Burdens, gevolgd door de nieuwe single Northern Rd. Verrassend vroeg in de set spelen ze Shewolf, wat verder volgt is een heerlijke mix tussen oud en nieuw materiaal, de vorige single Islands, en als voorlaatste nummer in de set het prachtige Bruises. Verfrissend, energiek met een vleugje dromerigheid worden de nummers gespeeld, je krijgt bij dit concert geen kans om aan het zwoele briesje te ontsnappen. Het is alom aanwezig.

Op het podium wordt de band tegenwoordig bijgestaan door Philipp Weies met de bijnaam “Mr. Pink”, wordt ons verteld door gitarist Maarten Huygens, die geheel spontaan de bandintroductie in zijn schoot geworpen krijgt, Mr. Pink is erbij gehaald nadat zangeres Lara door een ongelukje geen gitaar meer kan spelen. Tevens leert hij ons dat drummer Brendan Corbey één van ons is, Nederlander. Door de ontstane situatie heeft Lara meer vrijheid gekregen, ze fladdert en danst over het podium vol zelfvertrouwen gecombineerd met uiterst charmante speelsheid.

Het Haagse publiek omgedoopt tot “lieve Haagen-dazsjes”, “want dat is lekker en daar word je vrolijk van”, verteld zangeres Lara, wordt bedankt en de set zit er alweer op. De band komt heel snel terug voor de toegift die eindigt met The Fall. De muzikanten verlaten een voor een, onder luid applaus, het podium, last man standing is bassist Raf de Mey.

Setlist
1. Lost Message
2. Northern Rd
3. Shewolf
4. Fade Away
5. Great Evader
6. Islands
7. War
8. Distance
9. No Regrets
10. Howl
11. Bruises
12. Obstinate Heart

Toegift
1. Delay
2. The Fall pt.1
3. The Fall pt.2



Share |

Gerelateerde artikelen