De Singles - Week 26

23 juni 2014, 12:21 | Jeroen

London Grammar – Hey Now

Nog zo’n naam die inmiddels geen introductie meer nodig heeft. Het prachtige Strong kunnen we meezingen en we krijgen kippenvel van de stem van zangeres Hannah Reid. Maar hoe doen ze het verder? Hey Now is de nieuwe single en die is weer net zo mooi als Strong. We kunnen er niet omheen, alles klinkt mooi met de stem van Reid. Toch is Hey Now niet echt vernieuwend. Een knallende nieuwe single zou ook wel eens verfrissend zijn. Ach, dat is muggenziften. Het is gewoon mooi.

Alt-J – Hunger Of The Pines

Huh, welke advertentie komt er ineens door het nieuwe nummer van Alt-J? Oh nee, het is bewust. Een sample van het nummer 4×4 van (jawel) Miley Cyrus komt in eerste instantie storend door het nummer. Het wordt beter verder in het nummer. Het wordt beter gemixt met de rest van het nummer. Dat ene stukje aan het begin is dan ook het enige dat er mis is aan Hunger Of The Pines. Zweverig zoals we van Alt-J gewend zijn, maar toch vernieuwend. Heeft Miley Cyrus toch nog een goede bijdrage in de muziekwereld.

Imagine Dragons – Battle Cry

Imagine Dragons is op de commerciële tour. Een succesvol jaar bracht de band wereldfaam. Leuk voor ze, maar ook wel weer jammer. Het is zo snel gegaan. Een optreden in een klein zaaltje zit er niet meer in. En nu is de nieuwe single Battle Cry ook nog eens te horen in kaskraker Transformers. Een echt actiefilm nummer. Drums, sterk refrein, passende tekst. Het klopt voor de film, maar toch hoop ik stiekem dat Imagine Dragons zich niet laat leiden door de bekendheid.

Arctic Monkeys – Snap Out Of It

Arctic Monkeys, ook zo commercieel geworden, fans missen de ‘oude’ punkmuziek van de heren en zanger Alex Turner is een arrogante zak geworden. Het zal allemaal wel, maar het album AM is het meest succesvolle album van de band. Anders? Ja, maar nieuwe single Snap Out Of It is leuk, catchy en bevat nog genoeg gitaar om de achterban enigszins tevreden te houden.

Franz Ferdinand – Stand On The Horizon

Optimistisch pessimistisch, zo beschrijft zanger Alex Kapranos de nieuwe single Stand On The Horizon. Klinkt vaag, maar je de single luistert, snap je het gelijk. Het gaat over de jeugd van Kapranos en is een ode aan South Shields, een kustplaats in Engeland. Gitaren genoeg in dit nummer zoals we van Franz Ferdinand gewend zijn. Toch is dit een moeilijk nummer om te ontdekken, omdat er zoveel hooks en verschillen inzitten. Je moet ervoor gaan zitten, maar dat is het wel waard.



Share |

Gerelateerde artikelen