De Singles - Week 28

7 juli 2014, 08:23 | Jeroen

Grimes Feat. Blood Diamonds: Go

Go van de Canadese zangeres Claire Boucher a.k.a. Grimes zou eigenlijk geschreven zijn voor Rihanna, maar die wees het nummer af. Boucher besloot het nummer dan maar zelf op te nemen. We mogen haar daarvoor dankbaar zijn. Go is de voorloper voor haar tweede album dat in september verschijnt. Het nummer klinkt een stuk gepolijster dan we gewend zijn van eerder werk van Grimes. Go had inderdaad een typisch Rihanna nummer kunnen zijn: energieke en sprinnige vrolijke upbeat r&b. Grimes voegt daarbij een vleugje eigentijdse indie r&b toe en dat pakt erg goed uit.

Maggie Brown: Permanent Resident Card

Bij ZUBB hebben we ook oog voor nieuw Nederlands talent. Dit keer is dat Maggie Brown, een indie gitaarband uit onze hoofdstad. Permanent Resident Card is afkomstig van hun titelloze debuutalbum dat in maart van dit jaar verscheen. Ingetogen en breekbaar zijn de woorden die het nummer het beste omschrijven. Permanent Resident Card spat niet je luidsprekers uit, maar zorgt ervoor dat je van de eerste tot de laatste tonen geboeid blijft luisteren. Als Permanent Resident Card het voorproefje is, kan het nog wel eens een mooi jaar worden voor Maggie Brown.

Etherwood: Hold Your Breath (Spectrasoul Remix)

Hold Your Breath is zo’n track die moeiteloos liefhebbers van verschillende genres kan aanspreken. Uiteraard zal de muziekliefhebber in dit nummer drum&bass herkennen, maar Hold Your Breath kan makkelijk de overstap maken naar de landelijke radio. Etherwood is de man achter dit wonderschone popnummer. Deze producer/dj is getekend door Hospital Records, een van de grootste drum&bass platenlabels ter wereld. Hij won vorig jaar de prijzen ‘beste nieuwkomer’ in de categorieën ‘dj’ en ‘producer’ tijdens de jaarlijks DNBA awards. Hold Your Breath is geremixt door het Londense duo Spectrasoul dat garant staat voor de meest soulvolle kant van de drum&bass. Is Hold Your Breath de cross-over hit van deze zomer?

David Douglas: Selene

Een van de Nederlandse ontdekkingen van dit jaar is zonder meer David Douglas. Deze Utrechter bracht zijn debuutalbum Moon Observations vorige maand uit en werd prompt 3voor12’s Album van de Week en Hollandse Nieuwe. Douglas is ook bekend als clipmaker voor onder andere Blaudzun en John Coffey. Die eerste is ook als gastvocalist terug te vinden op Moon Observations. David Douglas maakt typische Britse muziek, een mix van de triphop uit Bristol en de Big Beat uit Brighton uit het vorige decennium. Selene is een van de pareltjes die het debuutalbum van Douglas rijk is. Een aanstekelijk nummer dat de zomer nu eindelijk inluidt.

Amongster: Bright Life

Nog een nieuw talent, het Vlaamse Amongster. Deze Gentse band rond muzikant en songwriter Thomas Oosterlynck is de winnaar van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel (een aanmoedingsprijs voor nieuw talent). Bright Life is de eerste single van de band die vernoemd is naar een nummer van het Amerikaanse Poliça (‘ik vond het gewoon een mooi woord’). Deze sfeervolle en bovenal wonderschone track geeft de jury van De Nieuwe Lichting gelijk: Amongster is goed. Heel goed!



Share |

Gerelateerde artikelen