De Singles - Week 32

4 augustus 2014, 08:42 | Jeroen

Kate Boy: Self Control

Het Zweedse Kate Boy heeft ons het afgelopen jaar verwend met een drietal sterke singles. Northern Lights, The Way We Are en In Your Eyes werden stuk voor stuk goed ontvangen door gerenommeerde muzieksites als SPIN en Pitchfork. Het kwartet uit Stockholm, met zangeres Kate Akhurst als boegbeeld, brengt later dit jaar hun debuutalbum Self Control als eerste wapenfeit uit. Self Control bevat het karakteristieke en opzwepende stemgeluid van Akhurst en de typische synths die we nog van de eerste singles kennen.

Dry The River: Everlasting Light

Het debuutalbum Shallow Beds uit 2012 werd goed ontvangen door de pers, maar heeft niet geleid tot een doorbraak bij het grote publiek. Wellicht is de indiefolk van het sympathieke vijftal uit Londen daar ook niet geschikt voor. Het stemgeluid van zanger Peter Liddle en de emotionele muzikale omlijsting zullen niet iedereen aanspreken. Muzikaal gezien is het allemaal dik in orde. Everlasting Light, de eerste single van het nog te verschijnen tweede album Alarms in the Heart is daar een voorbeeld van. Een meeslepend nummer met een prima videoclip, waarin de bandleden fysiek een lesje wordt geleerd.

Hudson Mohawke: Chimes

Samen met Lunice was Hudson Mohawke het succesvolle trap-house duo TNGHT. Eind 2013 ging het tweetal uit elkaar en nu brengen ze los van elkaar singles uit. Chimes gaat door waar TNGHT ophield: dikke beats, stuwende bassen en stoere samples. Geen muziek voor tere zieltjes, maar des te meer voer voor de dansvloer.

Hydrogen Sea: Wear Out

Er lijkt aan de stroom talentvolle Belgische bandjes geen eind te komen. Hydrogen Sea is een duo dat uit Brussel komt. Het tweetal maakt ingetogen liedjes die ondersteund worden door subtiele elektronica, te vergelijken met het eveneens Belgische duo Amatorski. Pieterjan Seaux (keyboards, electronica, gitaar) en Birsen Uçar (keyboards, zang) hebben met het nummer Wear Out goud in handen waarmee een doorbraak naar het grote publiek een kwestie van tijd is.

Broken Bad: Happiest Man On Earth

Broken Bad is Jérôme Fagnet, een 23-jarige singer songwriter uit Parijs. En dat is ongeveer ook alles wat bekend is over deze Fransman. En dat zijn debuutsingle Happiest Man On Earth een ontzettend goede plaat is. Het nummer werd begin dit jaar al een keer uitgebracht, maar krijgt nu een tweede kans. Happiest Man On Earth doet denken aan Milky Chance’s Stolen Dance, maar is meer upbeat en bevat iets meer lagen. Als Happiest Man On Earth het net zo goed gaat doen als Stolen Dance dan kunnen we ons zo voorstellen dat hij ook daadwerkelijk de gelukkigste man van de wereld is.Share |

Gerelateerde artikelen