ZUBB BuZz: Jacle Bow

14 augustus 2014, 06:43 | Jeroen

Nieuwe bands bekijken kan heel verfrissend zijn, zo ook de Belgische band Jacle Bow. Na het winnen van Rock Landen Rally 2014 en Rockrace Brussel 2014, waarbij ze zowel de publieksprijs als ook de vakjuryprijs in de wacht wisten te slepen is de band momenteel druk bezig met het opnemen van hun debuut EP. Jacle Bow bestaat uit Jonas Bastijns (gitaar/zang), Joris Thys ( drums) en Karel van Mileghem ( basgitaar).

In de maand augustus staat er elke zondagmiddag een talentvolle Belgische act op het terras van Mezz in Breda, het bluesrock trio Jacle Bow is er één van, het is het eerste optreden in het buitenland voor het trio dat sinds 2012 bij elkaar is. Het begon allemaal drie jaar geleden nadat bassist Karel een akoestisch optreden had gezien van zanger Jonas. Hij was zo onder de indruk en dacht : “Ooit wil ik samen met deze man muziek maken!”. Drummer Joris maakte de band compleet en sinds november 2012 is Jacle Bow een feit. Het aangekondigde terrasconcert kan door de hevige regen niet doorgaan dus wordt er uitgeweken naar de kleine zaal alwaar Jacle Bow verrast met een strakke akoestische set. De zaal is redelijk goed gevuld en het trio valt goed in de smaak bij het aanwezige publiek.

Repertoire

Het repertoire bevat naast covers ook eigen werk, zoals het nummer Run Part #1 en Street Fight, wat tevens het eerste nummer is dat het trio gezamelijk schreef. Met de cover Don’t let me down van The Beatles krijgt de band het publiek mee en nadat ook Lou Reed’s Walk on the Wildside het publiek wederom aan het zingen krijgt oogst de band steeds meer applaus en waardering. De stem van zanger Jonas Bastijns leent zich uitstekend voor een akoestisch optreden echter het hese randje in zijn stem smaakt naar meer. De muziek in combinatie met de stem en de sterke eigen songs maakt het meer dan de moeite waard om dit trio ook eens te gaan bekijken en beluisteren in een volledige set.

Heb je ze gemist in Breda en heb je na het zien van de onderstaande video ook zin om de band live te zien, dat kan. De band toert de komende maanden door België, voor data zie: tourdates.

Om een idee te geven wat je kan verwachten van Jacle Bow hier nog de volledige setlist van het optreden in Mezz.

1. Gonna take you home – Jacle Bow
2. What about – Jacle Bow
3. Envoi – Absynthe Minded
4. Niki – Jacle Bow
5. Cold Turkey – John Lennon
6. On my way – Jacle Bow
7. Lucky – Jacle Bow
8. Sugarman – Rodriguez
9. Ahw Ahw – Jacle Bow
10. Ringo – Jacle Bow
11. Run Part#1 – Jacle Bow
12. Baby you know – Jacle Bow
13. Street Fight – Jacle Bow
14. Don’t let me down – The Beatles
15. Route 66 – Chuck Berry
16. Walk on the wild side – Lou Reed
17. The Weight – The BandShare |

Gerelateerde artikelen