De Singles - Week 38

15 september 2014, 07:17 | Jeroen

Sigma Feat. Paloma Faith: Changing

De heren van drum&bass duo Sigma zijn wereldwijd doorgebroken met hun immense superhit Nobody To Love. Het nummer bevat een sample van Kanye Wests nummer Bound 2, dat pas na maanden van lang juridisch getouwtrek vrij gegeven werd. Ondertussen was er al zo’n hype ontstaan dat Nobody To Love bij het uitkomen direct op nummer 1 van de Britse hitlijsten belandde. Met Changing heeft Sigma de perfecte opvolger in handen. De vocalen zijn van de Britse zangeres Paloma Faith, bekend van onder andere de samenwerking met Pharrell Williams eerder dit jaar. Changing is alles wat je van een drum&bass anthem mag verwachten: synths, pakkende zang en een uplifting melodielijn.

Sinkane: How We Be

Sinkane is een naam om in de gaten te houden. Sinkane is de band van de Afrikaanse multi-instrumentalist Ahmed Gallab, geboren in Soedan, maar al sinds zijn jeugd woonachtig in de Verenigde Staten. Gallab is geen onbekende in de muziekwereld. Hij toerde als muzikant met Yeasayer, Caribou en Of Montreal. Single How We Be staat op zijn tweede album Mean Love dat eerder dit jaar verscheen. Muzikaal gezien wordt Gallab geinspireerd door de grootheden uit soul en elektronische muziek. Check deze man voordat de massa het doet.

Childhood: As I Am

De vorige single van de Britse band Childhood, Falls Away was voor velen een aangename kennismaking. De nieuwe single As I Am is rustiger en minder toegankelijk dan zijn voorganger. Desalniettemin blijft het nummer na een aantal draaibeurten hangen. Wellicht heeft de invloed van Dan Carey, de producer achter Bloc Party, Django Django en Franz Ferdinand er mee te maken dat alle nummers op het debuutalbum Lancuna, dat eerder dit jaar verscheen, zo goed in het gehoor liggen.

Sam Smith Feat. ASAP Rocky: I’m Not The Only One

Sam Smith werd door de BBC in de beloftelijst Sound Of 2014 aangekondigd als de man waarvan je de stem wel kent, maar het gezicht waarschijnlijk niet. De verschijning van Smith zal dan ook menigeen doen fronsen: een jonge blanke jongen die eruit ziet als het geheime lid van de New Kids On The Block. Hij werkte het afgelopen jaar al met namen als Nile Rodgers, Disclosure, Naughty Boy en Mary J. Blige. Voor de single release van I’m Not The Only One werkte hij samen met ASAP Rocky, de succesvolle Amerikaanse rapper die ook niet vies is van een samenwerking. De rapper geeft het nummer net een beetje pit dat het origineel miste. Op het eerste gehoor niet een bijster bijzonder nummer, maar de piano riff blijft je nog dagen achtervolgen.

Sticky Fingers: Just For You

Van het debuutalbum Land Of Pleasure heeft de Australische band Sticky Fingers zojuist de tweede single uitgebracht. Waar voorganger Australia Streets vooral reggae-invloeden had, gaat Just For You meer op de drum&bass-toer. De veelzijdigheid die Sticky Fingers tentoonspreidt, komt overeen met de Nederlandse band Knarsetand die ook reggea, drum&bass en ska combineert. Just For You pakt terug op het verleden, maar klinkt aan de andere kant ook veelbelovend fris.



Share |

Gerelateerde artikelen