De Singles - Week 44

27 oktober 2014, 09:12 | Jeroen

Chvrches: Under The Tide

De band Chvrches bestaat pas drie jaar, maar dat is niet te merken. De naam is bij velen al bekend en het drietal speelde al op verschillende festivals. Een jaar geleden kwam het debuutalbum uit en dat leverde al een nominatie op voor The Sound of 2013 van de BBC en voor de aankomende NME’s zijn ze genomineerd voor beste nieuwe band. Ook stonden ze in 2013 in het voorprogramma van niemand minder dan Depeche Mode. Nieuwe single Under The Tide is al een tijdje uit, maar nu opgeleukt met een nogal spacy video. Japanse anime en een reis door de ruimte, dat klinkt als een slechte tekenfilm, maar het werkt. Ook uniek: Martin Doherty neemt in het nummer de vocals op zich in plaats van Lauren Mayberry. Interessant, deze band blijft je boeien.

Bastille (ft. Grades): Torn Apart

Bastille heeft de laatste twee jaar natuurlijk een vlucht genomen naar de commerciële kant van de muziekwereld. Reden genoeg om nog commerciëler te worden toch? Ja en nee. Het nieuwe nummer Torn Apart klinkt als een dikke hit die het jeugdige en kwijlende publiek vast wel zal bekoren. Toch is het laatste album All This Bad Blood heel wat moeilijker en minder opgepakt dan kaskraker Bad Blood. Het album staat vol met donkere nummers. 30 november komt de nieuwe mixtape Other People’s Heartache pt. 3 uit. Naast Torn Apart komen daar naar alle waarschijnlijkheid Bad News en Blame ook op. En die neigen gelukkig een stuk meer naar het laatste album. Bastille houdt beide kampen tevreden en publiek komt er toch wel. Bonus!

Rondé: Run

De blijvertjes van talentenjachten zijn op één, misschien twee, handen te tellen. Op voorhand weten we al dat we weinig gaan horen van de finalisten van wéér een talentenjacht. Maar soms, heel soms, zit er een uitschieter bij. Adriaan Persons deed ongeveer een jaar geleden mee aan X Factor. Hij won niet, maar winnen is meestal juist negatief. Zijn nieuwe project is in de vorm van een indiepopband genaamd Rondé. Met hun eerste single Run heeft de band een aanstekelijk en mogelijk hitje te pakken. Voeg daar een sterke zangeres aan toe en het pakketje is compleet. Rondé zet al voorzichtige stappen naar bekendheid. In april speelt de band als support act voor Emil Landman.

Arsenal ft. Lydmor: Temul (Lie Low)

Ga de grens over en voilà! talent is zo gevonden. Het Belgische producerduo Arsenal maakt pop, rock, wereldmuziek, you name it. Temul (Lie Low) is er een voor de donkere dagen. Deense zangeres Lydmor neemt de vocals voor haar rekening en maakt het kille gevoel helemaal af. Arsenal maakt hiermee een ijzersterk nummer. Het nummer is de titeltrack van de nieuwe film Dance! Dance! Dance! die Hendrik Willemyns van Arsenal ook deels geregisseerd heeft. De film, opgenomen in Japan, gaat over een omstreden wet die dansen geheel verbiedt. Arsenal tourt met de film door België en verbindt er zelfs een concert aan. Apart en uniek. Zeker het luisteren waard!

Klaxons: A New Reality

Zet je zonnebril eerst even op of nog beter: luister gewoon. De video heeft nogal ‘last van’ strobe light. Gelukkig worden we daar wel voor gewaarschuwd aan het begin van de video, maar hoe erg kan het zijn? Nou ik word er nogal epileptisch van en dat ben ik geen eens. Maargoed, het nummer. Klaxons wordt de laatste tijd nogal verweten dat ze hun sound hebben veranderd en niet in de goede manier. Het nieuwe album zou ontzettend saai zijn. Van A New Reality kun je dat absoluut niet zeggen. Klaxons zijn gewoon een geval apart en zodra je dat geaccepteerd hebt (en je ogen dicht zitten) kun je A New Reality prima waarderen.



Share |

Gerelateerde artikelen