ZUBB tipt: Dan Mangan + Blacksmith in Paradiso

11 december 2014, 07:52 | Jeroen

Gisteren kondigde Dan Mangan + Blacksmith een uitgebreide tour aan ter promotie van het in januari 2015 te verschijnen nieuwe album dat Club Meds gaat heten. Tijdens deze tour zal er ook een optreden worden gegeven in Paradiso op 21 april 2015.

Dan Mangan begon zijn muzikale carrière als typische singer-/songwriter, zichzelf begeleidend op een akoestische gitaar. Nadat zijn tweede album Nice, Nice, Very Nice zeer positief werd ontvangen en een uitgebreide tour volgde raakte Dan Mangan in contact met andere muzikanten waarvan enkele hem later vergezelden op zijn tournees. Sindsdien neigt de instrumentatie van de nummers meer naar indie rock dan naar de traditionele singer-/songwriters, getuige ook het derde album Oh Fortune.

enter blacksmith

Omdat Dan Mangan inmiddels al een lange tijd met een vaste groep samenwerkte, voelde het voor de Canadees niet meer oke om alleen onder zijn naam te werken. Vandaar dat de naam Dan Mangan + Blacksmith in het leven is geroepen. Van het nieuwe album zijn al drie nummers naar buiten gebracht waarvan het hieronder te beluisteren Mouthpiece er één van is.



Share |

Gerelateerde artikelen