De Singles - Week 2

5 januari 2015, 13:40 | Jeroen

Mark Ronson ft. Kevin Parker: Daffodils

Muziekstijlen met elkaar mixen? Uiteraard! Mark Ronson opent weer eens een heel blik aan artiesten voor zijn nieuwe album Uptown Special. Een samenwerking met Bruno Mars was al aangekondigd terwijl deze knaller online werd gegooid. Daffodils is een samenwerking met Kevin Parker van Tame Impala. De funky dance klanken van Ronson gecombineerd met Parkers psych-pop sound klinken verrassend lekker.

Amber Run: Just My Soul Responding

Amber Run maakt vriendjes. Deze jonge band kan niet veel fout meer doen en 2015 is pas net begonnen. De band uit Engeland maakt muziek voor het grote publiek. Aanstekelijk geluid, tekst over liefde en uiteraard de diepe videoclip met een boodschap. Deze heren willen stadions vullen en daar is niks mis mee. Just My Soul Responding blijft gelijk in het hoofd en gaat daar een tijdje niet meer weg. En die videoclip natuurlijk, wát een lesje leren we.

A Name For The Moon: We’ll Never Get Lost

De dromerige band A Name For The Moon komt gewoon uit ons eigen landje. De zes bandleden ontmoetten elkaar op de rockacedemie en zijn sindsdien niet meer bij elkaar weg te slaan. Met als doel de luisteraar te laten zinken in hun zee van dromerige pop heeft deze band een sterke troef. De meerstemmigheid is bijzonder en krachtig en leadzangeres Marleen heeft een engelenstem. We’ll Never Get Lost is een mooi voorbeeld van de vrolijke en dromerige sound waar ze ons zo graag in mee willen nemen. Vooruit, neem ons maar mee.

Crystal Water: Big Moth

Oh oh Den Haag, wat lever je toch mooie bandjes. Crystal Water heeft een lieflijk verhaal. Als tienerboys met een passie voor britpop (The Beatles, Arctic Monkeys) kwamen ze bij elkaar en brachten deze passie naar buiten. Met hun nieuwe EP en twee nieuwe bandleden kunnen ze hun indierock deuntjes weer gaan presenteren. Big Moth is de eerste single van deze EP. Hoewel de invloeden van britpop duidelijk te herkennen zijn, heeft de band toch een eigen sound. Vrolijk, spacy en een krachtige stem van de leadzanger.

Lorrainville: Mary

Van het tweede studioalbum van Lorrainville Desire The Wreckless komt Mary. Wat begon als een spel: verzin een bandnaam en albumcover, staat Lorrainville nog steeds sterk. Het lieve liedje Mary is een liefdesliedje pur sang. Geen toeters en bellen, gewoon een klein liedje. Ook aan dit tweede album hebben weer verschillende artiesten en singer-songwriters meegewerkt. Erik Nijmeijer, Anneke van Giersbergen en Casper Broekaart nemen de vocalen op zich. Ook Peter Slager (Bassist van Blof) werkt weer mee aan dit album. Succes na succes, het kan allemaal niet op voor Lorrainville.Share |

Gerelateerde artikelen