De Singles - Week 6

2 februari 2015, 09:00 | Jeroen

Af en toe mag je jezelf wel even uitleven. Als enige vrouw de singles doen, is een reden voor een feestje, toch? De vrouwen in dit lijstje zijn het daar vast wel mee eens. Ik zet ze in de singles van week 6 in het zonnetje: vrouwen in de muziek! Uiteraard kunnen we niet zonder deze muzikale engeltjes en ze bevinden zich ook nog eens vlakbij ons. In Balthazar, Sue The Night, The Indien en PHOS vind je deze week vrouwelijkheid ten top. Maar wees gerust mannen: jullie vinden dit vast ook niet heel vervelend.

Balthazar: Then What

De Belgische band Balthazar heeft al een flinke muzikale reis achter de rug. Tien jaar geleden won de band de nationale Kunstbende wedstrijd en in die tien jaar is de eerste vrouw van dit rijtje trouw gebleven. Patricia Vanneste zit al sinds haar achttiende bij Balthazar en neemt daar vocals, viool én synthesizer voor haar rekening. Multitalentje dus. Inmiddels in Balthazar ook buiten België een enorm succes. Uitverkochte zalen door heel Europa, Een MIA (Music Industry Award) in 2012 voor beste album en in 2014 voor beste live act. Nieuwe single Then What van het nog te verschijnen album Thin Walls is een liefdesliedje, maar niet zoals je zou denken. Een obsessieve liefde waardoor je jezelf verliest. Klinkt niet heel gezellig, maar zo klinkt het wel.

Sue The Night: The Whale

Dé muzikale belofte van 2015, althans dat wordt hier en daar geroepen. Suus de Groot is al een tijdje bezig als singer-songwriter, maar met haar nieuwe project Sue The Night heeft ze aantal collega’s bij elkaar geroepen. Met succes! De Haarlemse heeft met haar band een album uitgebracht onder de naam Mosaic. Top Of Mind leverde haar de welbekende titel Serious Talent op. Maar het aanstekelijke The Whale mag er ook zeker zijn. Onlangs nog te zien op Noorderslag en bij De Wereld Draait door. Okéoké Suus de Groot mag gerust een belofte genoemd worden.

The Indien: Done

Een band waar ik, sinds ik ze gezien heb ik het voorprogramma van Di-rect, heel enthousiast over ben. Funky, vrolijk en een dijk van een stem van leadzangeres Rianne Walther geeft kippenvel. Ohja, alweer uit Nederland. Niet te geloven, wát een talent. De EP Cologne van de band is nog maar net te beluisteren op Spotify en dat zijn helaas maar vier nummertjes. Maakt niet uit, wel vier hele toffe nummers. Done is daar één van. Soul druipt van dit nummer af en ook The Indien is door een aantal al genoemd als belofte van 2015. Live is deze band een must see (ja, ook nog knap) en ear.

PHOS: Fall Out

Eveline Vroonland, hé die kennen we wel. PHOS? Nee die niet. Toch wel! Precies hetzelfde namelijk. Onder artiestennaam PHOS brengt Eveline Vroonland haar debuutalbum Never Obsolete uit en daar staat Fall Out op. Zelf beschrijft ze haar nieuwe album als een trip door de ruimte. Niet gek, want de organische sound, natuurgeluiden (zelfs het kraken van aarde) en elektronische sounds vormen een combinatie die je in hogere sferen brengt. Eveline Vroonland was al een redelijk bekende naam. Waarom dan doorgaan als PHOS? Daar heeft Vroonland een heldere uitleg voor. PHOS is Grieks voor licht en dat is net zo dromerig en zweverig als haar nieuwe sound. Slim hoor.Share |

Gerelateerde artikelen