De Singles - Week 7

9 februari 2015, 08:08 | Jeroen

Giorgio Moroder: Right Here, Right Now (Ft. Kylie Minogue)

74 is the new 24. Zo gaat het nieuwe album van discogrootheid Giorgio Moroder heten. Moroder is dankzij zijn samenwerking met Daft Punk een tweede muzikale leven begonnen. Zijn laatste officiƫle album stamt namelijk nog uit de vorige eeuw. De plaat komt in het voorjaar uit en zal gastvocalen van talloze zangeressen bevatten. De oude snoepert heeft onder andere Britney Spears, Sia, Charli XCX en Kylie Minogue zover gekregen een mopje in te zingen. Right Here, Right Now is de na de titeltrack de tweede release van de plaat. We horen eigenlijk niets nieuws maar die sound van Moroder is zo dansbaar dat we gewoon totaal ontkennen dat het eigenlijk een draak van een popsingle is. Verstand op nul en swingen maar!

Rihanna, Kanye & Paul McCartney: Four Five Seconds

Nog zo’n ontzettende popplaat die eigenlijk niet zo goed in deze singles column past (we mikken namelijk meestal op de arty farty, indie schmindie sound), maar Paul McCartney doet mee, dus dan is alles geoorloofd. En ja, ik weet dat Four Five Seconds van Rihanna, Kanye en Sir Paul ook al megahit op een niet nader te noemen radiostation is, maar die single zit al sinds vorige week in mijn kop, dus hij moet in deze column. De video is behoorlijk hilarisch trouwens. Kanye is boos, slaat zich zelf zo nu en dan, Rihanna is ook pisnijdig of een beetje verdrietig en Mccartney doet net of hij de nippleslip van Rihanna niet ziet, zoals het een Sir betaamt. Dat gezegd hebbend, kan ik alleen maar concluderen dat dit een verdomd goed nummer is. En zo goed als akoestisch wat het extra bijzonder maakt. Punt uit.

Villagers: Courage

En dan weer over dat de orde van de dag. Een heerlijke indieplaat voor snobistische fijnproever, zoals mijzelf. Ahum. Courage is de eerste single van de aanstaande derde plaat van Conon O’Brien en consorten. Die nieuwe plaat komt 13 april uit en zal Darling Arithmetic gaan heten. De Ierse frontman schijnt het werkje geheel thuis te hebben opgenomen en geproduceerd. ‘Courage’ lijkt qua sound en tempo weer wat meer op debuutplaat Becoming A Jackal. Er is weer een hoofdrol voor de akoestische gitaar en de invloeden van elektronica lijken te zijn verdwenen, terwijl die van de tweede plaat {Awayland} juist een bijzondere (maar minder toegankelijke, wat niet wil zeggen minder goede) plaat maakte. Terug naar je roots, lijkt het devies, en daar is ook helemaal niets mis mee. Zeker niet als je zo’n fluwelen stem hebt als O’Brien.

Unknown Mortal Orchestra: Multi-Love

II, het tweede (duh) album van Unknown Mortal Orchestra was een van mijn favoriete platen van het jaar 2013. Het was een perfect blend van indierock en soulinvloeden, vooral door de warme vocalen van zanger Ruben Nielson. Je kan je dus wel voorstellen dat ik een kleine dansje deed toen ik zag dat er een nieuwe single van het trio. Het dansje was echter van korte duur, of eigenlijk van onderbroken aard. Er moest namelijk wel even geschakeld worden. Single Multi-Love klinkt namelijk behoorlijk anders dan eerder werk van UMO. Dan het nieuwe geluid ingedaald was, kon het dansje gelukkig voortgezet worden, want de nieuwe single smaakt naar meer. We zijn benieuwd wat het derde album van de band ons gaat brengen, maar dan moeten we nog even tot april wachten.

Bade: Little Things

Little Things is de nieuwe single van Bade, het alter ego van Bart van Liemt, u wel bekend als frontman van The Sheer en vocalist bij Baskerville. Een mooi klein liedje over de kleine dingen in het leven. Alles klopt aan de liedje. De bijbehorende video is samengesteld uit beelden die fans, vrienden en collega’s van Bade hem hebben toegezonden. Zo zien we beelden van Chef’Special, Kris Berry, Jacqueline Govaerts en Digitzz terug. Inkijkjes in de levens van mensen die ons veelal nietszeggende momenten laten zien, maar die stiekem het leven de moeite waard maken. Als je geen glimlach op je tronie krijgt bij het horen en zien van deze video, moet je misschien toch eens bij de lokale zielenknijper langs. Because it’s the little things that count, the little things that keep you holding on.Share |

Gerelateerde artikelen