ZUBB tipt: King Crimson in Tivoli

5 februari 2015, 20:29 | Jeroen

Geweldig nieuws voor fans van progrock, de legendarische Engelse band King Crimson komt naar Nederland voor maar liefst twee concerten. Op donderdag 24 en vrijdag 25 september zullen de heren in de grote zaal van Tivoli spelen. De laatste keer dat de band Nederland aandeed was in 2003.

De band rond gitarist Robert Fripp wordt gezien als één van de belangrijkste bands rondom het ontstaan van de progressive rock. Hun invloed op is dan ook enorm te noemen. Bands als Mastodon, Tool, Genesis en Porcupine Tree (de belangrijkste band in de hedendaagse progressive rock) zijn beïnvloed door hun muziek.

De band zal in dezelfde bezetting spelen als tijdens hun succesvolle “The Elements Of King Crimson”-tour, dus met maar liefst drie! drummers Pat Mastelotto, Gavin Harrison (tevens drummer van Porcupine Tree) en Bill Rieflin, bassist Tony Levin, saxofonist Mel Collins, gitarist/zanger Jakko Jakszyk en natuurlijk koning Robert Fripp. Om een indruk te krijgen van wat je te wachten staat kun je het nieuwe livealbum Live At The Orpheum luisteren dat is opgenomen in 2014 in Los Angeles tijdens dezelfde ”The Elements Of King Crimson”-tour.

De voorverkoop start vrijdag 6 februari om 10:00 uur.Share |

Gerelateerde artikelen