ZUBB BuZz: The Staves

13 maart 2015, 10:07 | Jeroen

In april komt de Britse indie-folk band The Staves voor 3 concerten naar Nederland met het nieuwe album If I Was. Hier is een samenwerking aangegaan met Justin Vernon (Bon Iver). In januari maakte The Staves al veel indruk op Eurosonic.

De drie zussen Staveley-Taylor maken indruk met hun prachtig uitgebalanceerde, loepzuivere en betoverende samenzang. Het nieuwe album If I Was is een avontuurlijk en bijzonder sfeervol geheel geworden. Ingetogen, intieme folkpop zoals ook op het debuut Dead & Born & Grown uit 2012 is te horen, is ook de rode draad op deze tweede. Echter door gebruik te maken van bombastische elementen en een meer poppy geluid, heeft het een krachtiger en eigentijdser karakter gekregen dan z’n voorganger.

Er is een korte documentaire gemaakt waarin The Staves en Bon Iver aan het woord komen en praten over het opnameproces van If I Was. Via deze link is de documentaire te bekijken.

Het tourschema ziet er als volgt uit: 09/4: Nijmegen, Doornroosje, 10/4: Amsterdam, Melkweg, 11/4: Rotterdam, Motel Mozaique, 24/4: Maastricht, Muziekgieterij en 25/4: Zwolle, Hedon.Share |

Gerelateerde artikelen