De Singles - Week 10

2 maart 2015, 09:58 | Jeroen

Lucas Hamming: Wood For The Trees

Lucas Hamming kennen we natuurlijk van De beste singer/songwriter. Nou nee. Hamming bewijst het ook best zonder die talentenjachtstempel te kunnen. Met het nieuwe Wood For The Trees heeft Hamming weer een rock ‘n roll en pakkend nummer in handen. Gitaar, leren jasje en sigaret, the real American boy, maar dan gewoon uit Blaricum. Wil je hem live bewonderen. In het voorjaar tourt Hamming langs de poppodia in Nederland met zijn Spring tour 2015.

Florence and The Machine: What Kind of Man

Eindelijk! She’s back! Florence Welch is druk bezig geweest en haar album is zo goed als klaar. Volgens Florence is dit haar meest persoonlijke album tot nu toe. Ik kan niet wachten tot ik deze plaat kan luisteren. De eerste single van dat album belooft in ieder geval al veel goeds. Ohja, het is natuurlijk Florence and The Machine, maar Florence zelf is de koningin. Met haar flexibele stem heeft ze een immens bereik en bezorgt ze kippenvel. Met alvast een aantal festivals in het vooruitzicht, kunnen we alleen maar afwachten wanneer de tour wordt aangekondigd. What Kind of Man heeft dat wat je verwacht (gospel, uithalen, rust en vaart) en zou zo passen op het vorige album Ceremonials.

Sir James: Chapel

Sir James, de band uit Nederland met een mooi verhaal achter de naam. Twee bandleden ontmoeten een oude verloren man uit Amerika genaamd James in de bollenschuur waar ze werken, ze zijn gefascineerd door zijn levensverhalen en beginnen vijf jaar later een band genaamd Sir James. Dat moet een voorbode zijn voor diepzinnige en dromerige liedjes. Jawel, dat is het. Chapel is interessant. Sir James is pop, meerstemmig en haalt inspiratie uit onder andere Coldplay en Bon Iver. Beiden zijn ook terug te horen. Eind januari van dit jaar bracht Sir James het debuutalbum My Love Drunk uit vol met popliedjes waar je alleen maar vrolijk van kunt worden.

Wolf Alice: Giant Peach

Raar maar waar: Wolf Alice brengt 22 juni pas een debuutalbum uit. Waarom raar? De band is toch inmiddels wel bekend bij menig muziekliefhebber. Gelukkig zijn er genoeg nummers van Wolf Alice om naar te luisteren. Giant Peach is bijzonder aangezien er niet heel veel zang in zit. De intro alleen al duurt anderhalve minuut. Ook het refrein is tekstloos. Het maakt niet uit, want het nummer klopt. Sterke riffs, levendig en af en toe een beetje poppy. Op 21 juni kun je het nieuwe album live gaan beluisteren op Best Kept Secret festival. Alleen maar aan te raden.

The Brahms: She Moves

Weer zo’n leuke jonge band uit Nederland. The Brahms kent zijn oorsprong op de Herman Brood academie. De band was al genomineerd voor de Popronde en de Grote Prijs van Nederland, tourde al langs de grote poppodia en stond in het voorprogramma/verzorgde de aftershow van The Kooks in de HMH. She Moves is niets anders dan een fijn catchy indiepop liedje. Geen poespas of diepzinnigheid, gewoon leuk. Met al wat ogen op deze band gericht gaat het de komende jaren vast wel goedkomen met deze band.Share |

Gerelateerde artikelen