ZUBB tipt: [PIAS] Nites 2015

3 maart 2015, 07:05 | Jeroen

Onder de vlag [PIAS] Nites viert muziekmaatschappij PIAS op 1 mei a.s. de indie muziekcultuur in de Amsterdamse Melkweg. De indiefolkband Other Lives presenteert die avond het nieuwe album, Causes en Gengahr zijn de nieuwste nationale en internationale aanwinsten.

Other Lives

Het duurde even voordat Other Lives weer van zich lieten horen. De indiefolkband uit Oklahoma bracht in 2011 album ‘Tamer Animals’ uit, sfeervolle folk die zowel serene kalmte als voelbare intensiteit uitstraalt. Op het podium is Other Lives een traktatie voor oor en oog: niet alleen speelt elk bandlid minstens vijf instrumenten, alles wordt gebruikt, inclusief iPhone apps. Inmiddels is de band een trio, met recht een mini-orkest. Het nieuwe album ‘Rituals’ komt uit op [PIAS] Nites dus is dit meteen de releaseparty. Eerste single ‘Reconfiguration’ is onderaan te beluisteren.

Gengahr

Voor veel jonge twintigers is Gengahr een bekende naam. Het paarse karaktertje uit Pokemon heeft echter niets te maken met deze Britse lo-fi indieband. Zonder album op zak hebben ze inmiddels gespeeld op festivals als Into The Great Wide Open, London Calling, Eurosonic en onlangs verzorgden ze het voorprogramma van de Europese tour van alt-J. Deze zomer staan ze op Best Kept Secret. Een aantal nummers staat al op het net, waaronder ‘Bathed in Light’. Hou je van bands als Unknown Mortal Orchestra, dan hou je van Gengahr.

Causes

Het moment dat Rupert Blackman besloot een band te beginnen, was het beste idee sinds hij naar Nederland verhuisde. Met een vollere sound maakte hij met Causes het nummer ‘Teach Me How To Dance’. En met succes. Het nummer is een dikke radiohit en de eerste eigen show in de bovenzaal van Paradiso was binnen een week uitverkocht. Op dit moment zit de band in de studio om een album af te maken. De kans is dus groot dat we op de [PIAS] Nites een paar primeurs horen!

Tickets kosten (slechts) 14 euro (ex. servicekosten en lidmaatschap). De voorverkoop is gestart. Locatie: Melkweg, lijnbaansgracht 234a Amsterdam. Deuren open: 19.00 uur. Meer info en tickets: Melkweg.nl.



Share |

Gerelateerde artikelen