De Singles - Week 12

16 maart 2015, 14:10 | Jeroen

Joey Bada$$ Feat. Kiesza: Teach Me (How To Dance)

De samenwerking van de jonge New Yorkse rapper Joey Bada$$ en de Canadese zangeres Kiesza levert nu al één van de meest pakkende liedjes van 2015 op. Het tweetal werkte al samen op een track van Keisza’s debuutalbum Bad Thing en dat pakte zo goed uit dat Bada$$ de gunst terug doet op zijn eigen debuut B4.DA.$$. Teach Me is het resultaat van deze samenwerking en was in eerste instantie bedoelt als bonustrack op B4.DA.$$. Gelukkig is er besloten om Teach Me als single uit te brengen. Zoals de titel al doet vermoeden is het dansbare track geworden met fijne drums en een baslijn die uitnodigen om te dansen. De rhymes van Bada$$ passen goed bij de muzikale begeleiding en de zanglijn van Kiesza maakt het geheel nog sterker. Op deze manier wordt leren dansen nog leuker.

Sekuoia: Waves

Het nummer Waves van Sekuoia circuleert al wat langer rond op het wereld wijde web, maar is pas deze maand officieel uit. Waves is het eerste voorproefje van het debuutalbum van Patrick Alexander Bech Madsen, de jonge Deen achter de Sekuoia. Madsen kreeg de inspiratie voor zijn artiestennaam door een bezoek aan het National Park Sekuoia in Californië. Hij werd bevangen door de magie van de hoge bomen in het park en sindsdien klinkt zijn voorliefde voor de natuur door in zijn muziek. Dat is ook te horen in zijn nieuwste single Waves, dat een heel levendig en dynamisch geluid laten horen, ver weg van het hokje dance waarin zijn muziek vaak wordt gestopt. Niet een heel radiovriendelijk nummer, maar het heeft een aantrekkelijke melodielijn een ligt prettig in het gehoor. We kijken met smart uit naar het debuutalbum van de Deen dat uitkomt in oktober van dit jaar.

Ostyn: Crank

Al elf jaar lang is Bert Ostyn de frontman van de succesvolle Belgische formatie Absynthe Minded. De band had met nummers als My Heroics, Part One en Envoi de bekendste wapenfeiten. Nu neemt de band rust en treedt de frontman op de voorgrond als solo-artiest onder de naam Ostyn. Crank is alweer de derde single van zijn debuutplaat als solo-artiest, No South Of The South Pole, dat eind februari verscheen. Crank heeft een psychedelische kwinkslag, aangevuld met spannende tempo wisselingen en een catchy hook. Natuurlijk is het jammer dat we voorlopig geen nieuw werk horen van Absynthe Minded, maar als Ostyn doorgaat met het uitbrengen van dit soort materiaal dan is wachten geen straf.

Mikal Cronin: II) Gold

Mikal Cronin is één van de artiesten die op één andere manier verbonden met Amerikaanse garagerocker Ty Seagall. Cronin speelt in de Ty Seagall Band basgitaar en neemt de backing vocalen voor zijn rekening. Solo doet Cronin vrijwel alles zelf en dat gaat hem goed af, zeker als je nummer als Weight van zijn vorige album eens beluisterd. De aparte titel II) Gold doet vermoeden dat het nummer onderdeel is van een meerluik, maar dat weten we pas zeker als Cronin’s derde solo-album MCIII in mei van dit jaar verschijnt. II) Gold is een lekker gruizig gitaarnummer met de typische Cronin zanglijntjes tijdens het refrein. Verrassend element in II) Gold_is het Griekse instrument tzouras, dat subtiel aan het einde van het nummer zijn opwachting maakt. Al met al een voorproefje dat verlangen naar 5 mei, de dag dat _MCIII verschijnt.

Tame Impala: Let It Happen

Daar was hij opeens: de nieuwe single van de Australische psychedelische rockers Tame Impala als voorproefje voor hun nog titelloze derde studio-abum. Zanger Kevin Parker was vorig jaar nog op twee nummers van hitproducer Mark Ronson te horen, onder andere op de prima track Daffodils. Bijna 8 minuten duurt het nieuwe pareltje van dit vijftal. Let It Happen bevat een stevige dosis elektronica, meer dan we gewend zijn. Halverwege lijkt het nummer te blijven hangen, maar na een korte break komt Let It Happen een stuk steviger terug, bijna tegen het euforische aan. Tame Impala lijkt met deze single een meer elektronische kant op te gaan, maar behoudt het psychedelische sound uit de jaren ’60/ ’70. Tip: gaat deze band zien dit jaar op de aankomende editie van Lowlands, je zal er geen spijt van krijgen.Share |

Gerelateerde artikelen