De Singles - Week 14

30 maart 2015, 14:23 | Jeroen

Florence + The Machine: St. Jude

She’s back! Florence Welch komt in mei met een nieuw album en dat werd ook wel tijd. Het album Ceremonials kwam vier jaar geleden uit en sindsdien zitten we te popelen om nieuw werk te horen van Florence en haar Machines. Eerder hoorden we al de eerste single van het nieuwe album What Kind Of Man, een stevig nummer met heftige gitaren, en nu kunnen we genieten van het mooie en stuk rustigere St. Jude. 29 mei komt het veelbelovende How Big How Blue How Beautiful uit. Volgens Welch is dit haar meest persoonlijke album tot nu toe.

Brandon Flowers: Can’t Deny My Love

En ook hij is terug! Brandon Flowers kennen we natuurlijk allemaal als frontman van The Killers, maar solo doet hij het ook aardig. Zijn eerste solo uitstapje is alweer vijf jaar geleden en kwam in de vorm van het album Flamingo. Nu gaat Flowers een andere richting op met zijn tweede soloproject The Desired Effect. De eerste single Can’t Deny My Love knalt er goed in. Een heerlijk uptempo nummer en een goede opwarmer voor het album dat 18 mei uitkomt. 1 juni staat Flowers in Paradiso. Dé kans om The Killers zanger in een kleine setting te bewonderen.

Villagers: The Soul Serene

Bands uit Ierland hebben iets. Misschien is het omdat er elke avond wel een bandje live te zien is in de vele Irish Pubs in Dublin. Villagers komt ook uit Dublin en heeft het flink voor elkaar. Conor O’Brien is het meesterbrein van de band. In 2013 kwam het album Awayland uit en ontving veel lof vanuit de muziekindustrie. Het nieuwe album Darling Arithmetic komt over twee weken uit en bevat het eerder uitgebrachte nummer Courage en ook nieuwe single The Soul Serene. Live bewonderen (aanrader!) kan ook. Villagers komt in april en mei naar Nederland voor vier intieme shows. 8 april staat de band in De Duif (Amsterdam), 11 april op Motel Mozaïque (Rotterdam), 7 mei in TivoliVredenburg (Utrecht) en 16 mei in Doornroosje (Nijmegen).

Jamie xx: Loud Places

Jamie xx, beter bekend van de band The xx, heeft twee nieuwe nummers gedeeld van zijn aankomende soloalbum. Hij bracht zijn eerste soloalbum vier jaar geleden uit en kwam daarna vooral in de spotlight met The xx. Zijn tweede soloalbum komt 1 juni uit en heet In Colour. Loud Places zal op dit album verschijnen. Het nummer heeft een The xx tintje. De single is namelijk een samenwerking met The xx Romy Madley Croft. Bewuste keuze, omdat de band zo succesvol is? Geen idee, maar het klinkt in ieder geval net zo dromerig.

Róisín Murphy: Exploitation

Sing It Back, de grootste hit van Moloko, jaja die kennen we nog wel. De zangeres van Moloko is echter al een hele tijd solo. Hoewel Moloko niet officeel uit elkaar is, heeft Murphy in 2005 verteld dat ze haar eigen weg gaat. In 2007 bracht ze haar laatste soloalbum Overpowered uit, maar is na acht jaar weer terug met het nieuwe album Hairless Toys dat 8 mei uitkomt. Exploitation is de eerste single van dat album. Murphy staat 22 mei in een uitverkochte Paradiso en ze speelt op Rock Werchter en Down The Rabbit Hole.Share |

Gerelateerde artikelen