De Singles - Week 16

13 april 2015, 12:51 | Jeroen

Balthazar: Bunker

Collega muzieksite Kicking The Habit noemde het nieuwe album van Balthazar, Thin Walls een gooi naar het wereldrecord lui zingen. De kenmerkende lome zang van de Belgen viert dan ook hoogtij op Bunker, de tweede single van Thin Walls na het eveneens mooie Then What. Na een melancholische intro vol met strijkers betovert Bunker met de bekende groove die Balthazar eigenlijk in elk nummer hanteert. Het lukt Balthazar maar niet om teleur te stellen en dat juichen wij uiteraard alleen maar toe.

Hickey Underworld: High School Lawyer

De Antwerpse band Hickey Underworld brengt 24 april III uit, niet verrassend het derde album van de band. Nieuw voor dit album is de bijdrage van de Belgische gitarist en cultheld Tim Vanhamel, bekend van bands als Millionaire en dEUS. Na het titelloze debuutalbum, dat een paar geweldige singles voortbracht zoals Future Worlds en Blond Fire kwam het donkere en minder hitgevoelige I’m Under The House I’m Dying. Beide albums werden geproduceerd door de mannen van Das Pop. De nieuwe plaat is geproduceerd door Niels Hendrix (van de band FENCE) en dat brengt op de nieuwe single High School Lawyer gelijk een ander geluid met zich mee: volwassener en meeslepender.

Gregory Porter: Liquid Spirit (Claptone Remix)

De mysterieuze Berlijnse producer Claptone, die altijd optreedt met een masker, kreeg de uitnodiging om Liquid Spirit van Gregory Porter te remixen en liet hij deze kans niet onbenut. Gregory Porter is namelijk de Grammy Award winnaar in de categorie ‘beste jazz vocalist’. Claptone, die we nog kennen van de deephouse hit No Eyes maakte van Liquid Spirit een ongenadige houseklassieker met een verslavende piano riff, die dwingt tot dansen. Aanvankelijk was Claptone’s bewerking van Liquid Spirit, maar voor 24 uur te beluisteren in zijn eigen #Clapyourself app, maar gelukkig is er voor gekozen om dit juweeltje alsnog uit te brengen. Gregory Porter heeft nog nooit zo dansbaar geklonken.

Headphone: Gold

De volgende Vlaamse bijdrage is het nummer Gold van de Gentse band Headphone. De band is na een rustperiode van een aantal jaar helemaal terug. De laatste wapenfeit, het album Woods dateert alweer van 4 jaar geleden. Gold is een melodieuze en elektronische trip met een prikkelende baslijn die spat uit je speakers. De stijlvolle zwart/wit clip, gedeeltelijk opgenomen met behulp van een drone en past perfect bij het plaatje.

What So Not Feat. George Maple: Gemini

Gemini is het laatste wapenfeit van de Australische producer Flume als onderdeel van het duo What So Not. Samen met Emoh Instead vormde hij What So Not, een succesvolle act waarvan de singles Jaguar en Tell Me meer dan vier miljoen keer op Soundcloud zijn beluisterd. De reden voor de breuk? Een andere creatieve richting tussen beide heren. Als je Gemini hoort dan besef je dat dit verdomd jammer is. Gemini leunt heel erg op het geluid waar Major Lazer met Lean On op dit moment succes mee heeft: lome beats, subtiele zangpartijen en fijne drops. De knaller van deze week!Share |

Gerelateerde artikelen