De Singles - Week 25

15 juni 2015, 15:47 | Jeroen

Formation: Hangin

Toegegeven, de eeneiige Britse broeders van Formation lijken een wandelende pastiche te zijn van LCD Soundsystem, maar aangezien die New Yorkse legenden geen muziek meer maken, is dat een lacune die we met alle liefde gevuld zien worden. De oer-Britse swag van de broers Will en Matt Ritson geeft het geheel gelukkig wel een eigen smoeltje. Een post-punk sfeertje met funky en dansbare baslijntjes. ‘Hangin’ is alweer de vierde single die de Londenaren uitbrengen. Eerder mochten we al luisteren naar de heerlijke singles ‘Waves’, ‘Back Then’ en ‘Young Ones’. Cowbell galore! Reikhalzend kijken we uit naar het debuutalbum van Formation en naar de show die de tweeling eind augustus op Lowlands zal geven.

Stillwave: From Here

Over pastiches gesproken, het Utrechtse Stillwave heeft met haar nieuwe single ‘From Here’ een heerlijke sound-a-like van The National weten neer te zetten, inclusief de intelligente drumpartijen die The National tot kunst heeft verheven. Stemtechnisch gezien neigt het nummer misschien wat meer richting Editors, maar een kniesoor die daar op let. ‘From Here’ is een wonderschoon liedje geworden dat misschien wel een paar luisterbeurten nodig heeft om ten volste tot zijn recht te komen. Geef het die tijd dus ook even, het zal de moeite waard zijn. Over een mogelijk nieuwe release is nog weinig bekend en er staan ook nog weinig optredens in de agenda van de Utrechtenaren, maar dat kan niet zo blijven toch?

Alamo Race Track: Everybody Let’s Go

Een van de toppaarden uit de stal van Excelsior moet toch wel Alamo Race Track zijn. Gezien het feit dat de band uit Amsterdam altijd haar eigen(zinnige) weg kiest, lijkt de band wel altijd het buitenbeentje te blijven. Met haar vierde plaat Hawks bewijzen de Amsterdammers echter opnieuw dat zij verdomd goede muzikanten zijn en eigenlijk meer aandacht verdienen dan zij nu krijgen. Single ‘Everybody Let’s Go’ werden eerder al via Soundcloud uitgebracht maar heeft nu een nieuwe videorelease gekregen. Het prachtige filmpje is van de hand van Anne Caesar van Wieren en reden genoeg op deze track nog eens in de spotlight te zetten. Bij deze! Alamo Race Track zal deze week nog spelen op Oerol en later deze zomer op Welcome To The Village en Into The Great Wide Open.

Desaparecidos: The Left Is Right

Desaparecidos is een zijproject van Conor Oberst, bekend van Bright Eyes en single ‘The Left Is Right’ is na ‘City On The Hill’ de tweede release van het aanstaande album Payola dat 23 juni het levenslicht zal zien. Het zijproject lijkt duidelijk een uitlaatklep voor Oberst te zijn, want in tegenstelling tot de gepolijste sound van Bright Eyes, kent Desaparecidos een veel rauwer geluid. Het doet denken aan de hoos aan alternatieve bandjes die kort na de eeuwwisseling de blogosphere (en later ook de hitlijsten) overnamen om in het nieuwe decennium een stille dood te sterven. Met een beetje weemoed en met veel plezier luisteren we dus naar ‘The Left Is Right’. Voorlopig staan er helaas nog geen Europese data gepland.

Netsky: Rio

Tot slot een zomers stukje drum ‘n’ bass van onze Zuiderbuurman Netsky. Single ‘Rio’ kreeg haar premiere bij Annie Mac, smaakmaakster, dance-conaissereur en radio-dj bij de BBC, en werd vervolgens via Studio Brussel in de rest van Europa gedropt. ‘Rio’ is een opvallende radiovriendelijke single, mede door de vocalen van de Britse rapper Digital Farm Animals. Waar drum ‘n’ bass dikwijls de duistere kant op kan schieten, blijft ‘Rio’ aan de lichte, opbeurende kant. Het nummer zal het wel eens heel goed kunnen gaan doen op de verschillende festivalvelden, te beginnen tijdens de komende editie van We Are Electric in Eersel. Het nieuwe album komt naar verluidt in augustus uit.Share |

Gerelateerde artikelen