Tip: Best Kept Secret zaterdag

20 juni 2015, 11:34 | Jeroen

Vandaag voor ons de eerste dag op Best Kept Secret. Voor ons begint de dag met John Coffey. Hopelijk voor hem gaat niet iedereen bier naar hem gooien om te kijken of ‘ie em vangt.

Uiteraard hebben we erg veel zin in de hoofdact van de dag Noel Gallagher’s High Flying Birds en gaan we Death Cab for Cutie niet missen. Maar een festival bezoek je vooral omdat je verrast wilt worden. We gaan dus van tent naar tent om overal een stukje van mee te pakken en blijven hangen als het bevalt.

Waar we in ieder geval even langs gaan zijn:

Temples

Het viertal Temples is in de verkeerde tijd geboren. De langharige glamrock-idolen lijken rechtstreeks uit de seventies te zijn aangespoeld en klinken als een sonische LSD-trip met hun psychedelische pop- en rock. Bovendien liegen de glitter make-up, warrige coupes en strakke broeken er niet om. Of dit een tijdmachine betreft, of simpelweg ontstaan is door een fascinatie voor die periode, blijft onbekend. Wat wel duidelijk wordt bij het aanschouwen van de band, is dat muziek vroeger niet per se beter was!

John Coffey

Voor wie John Coffey niet kent: dit is die reusachtige man met het minuscule hartje uit de verfilming van Stephen Kings The Green Mile. En dan zijn er natuurlijk de Utrechtse rock ‘n’ roll punks die onder dezelfde naam opereren. Deze herriemakers halen een heel ander soort emotie naar boven dan Tom Hanks’ tegenspeler: gehoorschade is te vermijden, maar voor een flinke oplawaai kunnen we je niet redden.

A$AP Rocky

A$AP Rocky heeft een biografie waarin alle clichés van een hiphopster gedocumenteerd staan; een vader achter de tralies, als kind drugs verhandelen om rond te komen, en een broer die vermoord is in een slechte buurt. Toch is de New Yorkse Rakim Mayers in geen enkel opzicht zoals andere rappers, en dat kon het grote publiek voor het eerst horen op Long.Live.A$AP. Met zijn ongeëvenaarde zelfverzekerdheid creëert hij sindsdien een eigen wereld, waarin hiphop geen grenzen of regels kent. Het woord ‘swag’ heeft inmiddels een troosteloze lading, maar iemand als A$AP Rocky draagt het met verve.

Noel Gallagher’s High Flying Birds

Noel Gallagher behoeft nauwelijks introductie. Samen met zijn broer Liam vormde hij het gezicht van de grootste Britse band ter wereld in het laatste decennium van de vorige eeuw. Na het uiteenspatten van Oasis volgde rap een soloplaat, in maart van dit jaar gevolgd door Noel’s tweede, Chasing Yesterday. Nieuwe songs ‘In The Heat Of The Moment’ en ‘Ballad Of The Mighty I’ (met hulp van die andere Britse grootheid, ex-Smith Johnny Marr) doen uitkijken naar het optreden van Noel Gallagher’s High Flying Birds op Best Kept Secret, waar ongetwijfeld ook enkele Oasis-klassiekers voorbij zullen komen.

Larry Gus

Als we de video van The Night Patrols van Larry Gus moeten geloven, is de Griekse producer de gangmaker op elk feestje. Dit is dan ook de reden dat we hem dit jaar weer hebben uitgenodigd om de boel flink op stelten te zetten. Zijn eerlijke, aandoenlijke dansbewegingen en optimistische blik in zijn ogen gaan in dat opzicht goed samen met zijn muziek, waarin een obsessie met samplen voor veel onverwachte wendingen zorgt. Zo is disco is een graag geziene gast, knoopt zijn abstracte stemgeluid alles aan elkaar en is het weigeren van een dans vrijwel onmogelijk.



Share |

Gerelateerde artikelen