ZUBB BuZz: Brother and Bones - Snow

3 juli 2015, 20:44 | Jeroen

De Britse rockband Brother & Bones brengt op 28 augustus het debuutalbum Snow uit. Deze full length is in navolging van de succesvolle EP’s For All We Know (2012) en To Be Alive (2013) waarmee het vijftal uit Cornwall al hoge ogen gooide. De langspeler barst van de energieke, krachtige en dynamieke grungy acoustic & alternative rock. En de zang van de charismatische frontman Rich Thomas klinkt onverminderd meeslepend en intens.

Snow & Clubtour

Met Snow op zak, doet Brother & Bones in oktober een uitgebreide Nederlandse clubtour. Eerst zal de band echter te zien zijn op Waterpop in Wateringen. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Het volledige tourschema ziet er als volgt uit:

08/08: Wateringen, Waterpop

15/10: Nijmegen, Doornroosje

16/10: Utrecht, Tivoli de Helling

17/10: Groningen, Vera

19/10: Amsterdam, Melkweg

In relatief korte tijd en met slechts twee EP’s ontwikkelt Brother & Bones zich als een veelbelovende band, bouwt naamsbekendheid op en speelt zich in de internationale kijker. Ze werken samen met top producers als Billy Bush (Garbage, Muse, Jake Bugg), Jim Lowe (Stereophonics), Fin Greenall (Fink) en Ian Grimble (Communion). En ze touren o.a. met The Boxer Rebellion, Bastille, Ben Howard en Kaiser Chiefs.

Brother & Bones maakt een vliegende start in ons land. Als vaste support van The Boxer Rebellion tijdens hun Europese tour in 2013, maakt de band veel indruk. Dat doet ook de EP en gelijknamige single ‘To Be Alive’ die ondersteuning krijgt op o.a. 3FM. Ze worden uitgenodigd bij Giel, Coen & Sander en That’s Live. Ook maken ze in 2014 furore op Eurosonic en maken ze hun imponerende live reputatie waar op Pinkpop en in het Nederlandse clubcircuit, met grotendeels uitverkochte shows.

Meer informatie over Brother & Bones is te vinden op de website.Share |

Gerelateerde artikelen