ZUBB BuZz: Editors - In Dream

18 juli 2015, 17:52 | Jeroen

Afgelopen april dook er vanuit het niets een nieuw nummer van Editors op. Het nummer No Harm stond als hidden track op een Play It Again Sam label sampler. Na No Harm kwam Editors met nog een extra voorproefje in de vorm van het zeven minuten durende nummer Marching Orders.

Woensdag maakte Editors bekend dat op 2 oktober het vijfde studioalbum, genaamd In Dream, zal uitkomen. Op 4, 5 en 6 november staat Editors in Heineken Music Hall in Amsterdam. Alleen voor de show op 6 november zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

De trailer voor het album:

Het album is opgenomen in Crear in de Schotse Hooglanden en gemixt in Londen door Alan Moulder. Het is het tweede album waar de ‘nieuwe’ bandleden Justin Lockey en Elliot Williams op meedoen. Na twee jaar intensief touren over de hele wereld, gebruikte het vijftal het nieuwe album om de Editors sound te verbreden. Langzaamaan lieten ze de rocksound van het album The Weight of Your Love los en experimenteerden ze weer met de electronische kant waar het album In this Light And On This Evening meer voor stond. De bedoeling van de band was om naar Crear te gaan om zich te terug te trekken, nieuwe nummers te gaan schrijven en wellicht wat demo’s op te nemen. Echter, de sessies waren zo inspirerend en de sfeer van de huiskamerachtige studio met uitzicht op de Atlantische Oceaan zorgde ervoor dat de band het album meteen kon opnemen.

Het nieuwe album is er eentje waar samenwerking, ook buiten de band, centraal staat. Het is het eerste Editors album waar een gastvocalist op meedoet. Slowdive’s Rachel Goswell is namelijk te horen op de nummers ‘Ocean Of Night’, ‘The Law’ en ‘At All Costs’. Hoewel de band zelf het album produceerde, kreeg mixer Alan Moulder de complete creatieve vrijheid om de nummers te mixen zonder bemoeienis van de band. Ook kreeg de in Nederland residerende visueel kunstenaar Rahi Rezvani carte blanche voor de foto’s en video’s van het album.

In Dream wordt uitgebracht als Download, LP, CD en Deluxe 2CD op 2 oktober 2015



Share |

Gerelateerde artikelen