De Singles - Week 32

3 augustus 2015, 16:13 | Jeroen

Harrison Brome: Fills Your Brains

De hidden gem van deze maand is echt ongelooflijk mooi. Een liedje zo prachtig, dat het onvergeeflijk zou zijn als we het hier niet zouden behandelen. Ontmoet Harrison Brome, een frisse jongeman uit Vancouver die met Fills Your Brain een pracht van een debuutsingle heeft afgeleverd. Het stemgeluid van Brome is somber, bijna zwart en lijkt afkomstig uit ver vervolgen tijden. Harrison Brome kan je dan ook scharen in het rijtje van Jack Garratt, George Ezra en James Blake, die allen muzikaal het verleden en het heden bij elkaar brengen. Het enige dat verraadt dat we hier met een eigentijdse productie te maken hebben is de fijne droge beat die Fill Your Brains begeleid. Een muzikaal cadeautje dat hoognodig uitgepakt moet worden.

New Order: Restless

Het eerste wapenfeit in tien jaar van de iconische popgroep uit Manchester die in de jaren ’80 furore maakte met onder andere haar hitsingle Blue Monday. Restless is een voorproefje van het nieuwe album Music Complete dat geproduceerd is door Tom Rowlands (van The Chemical Brothers) en Stuart Price (die we beter kennen van zijn alter ego’s Les Rhytmes Digitales en Thin White Duke). Op het nieuwe album wordt zanger Bernard Summer vocaal ondersteund door onder meer Iggy Pop en Brandon Flowers. Restless is een heerlijk melancholisch liedje, dat gaat over de drang van het steeds maar meer willen in het leven: ‘how much do you need? zingt Sumner dan ook. Restless bevat weinig elektronica en leunt heel erg op de akoestische gitaar. Het nummer groeit met elke draaibeurt. Een prima comeback!

Kurt Vile: Pretty Pimpin

Kurt Vile verliet zeven jaar geleden The War On Drugs en dat heeft de band geen windeieren gelegd. Het afgelopen jaar bracht The War On Drugs het fenomenale album Lost In A Dream uit met onder andere de radiohits Redeyes en Under The Pressure. Toch zal Ville geen spijt hebben van zijn keuze om solo te gaan. Wakin’ On A Pretty Day, zijn vorige plaat uit 2013 was namelijk een van de beste platen van dat jaar en ook rondom het nieuw te verschijnen album B’lieve I Am Going Down zijn de verwachtingen hooggespannen. Voorloper van het album is het relaxte Pretty Pimpin. Vile’s nonchalante stemgeluid ligt als een warme deken over het frivole gitaarspel. Het is een heerlijke zomertrack die nergens lijkt te beginnen en nooit lijkt te eindigen. De tekst gaat over een soort verdoving en verteld hoe Vile zijn eigen spiegelbeeld beleefd als hij in de spiegel kijkt. Een roes die oneindig lang mag duren.

Claptone Feat. Peter, Bjorn & John: Puppet Theatre

Het is zomer, mooi weer en er moet gedanst worden. Voor de nodige voetjes-van-de-vloer-momenten zorgt de mysterieuze Berlijnse producer Claptone, bekend van zijn gouden masker waarmee hij in het openbaar verschijnt. Het grote publiek kent hem vooral van zijn briljante bewerking van Gregory Porter’s Liquid Spirit. Met Puppet Theatre scoort hij met eigen werk. Vocaal bijgestaan door het trio Peter, Bjorn en John is Puppet Theatre een theatrale housetrack geworden die het goed zal doen op zowel radio als dansvloer. Tekstueel is het allemaal wat minder luchtig. Het liedje gaat namelijk vooral over de onzedelijkheid van onze samenleving. Laten we dan toch maar gewoon lekker dansen op deze heerlijke track, die gebaseerd is op een enkele pianoriff.

Christine And The Queens: iT

De nieuwe single van Christine And The Queens is eigenlijk al twee jaar oud, maar na het succes van Christine, het internationale doorbraaknummer van de Franse zangeres Héloïse Létissier wordt iT alsnog uitgebracht. Net als zijn voorganger(s) is iT een dromerige nummer met veel elektronica-invloeden en een fijn catchy refrein. De excentrieke zangeres zingt, zoals we van haar gewend zijn, in het Engels en het Frans. Het nieuwe nummer is iets minder radiovriendelijk dan Christine, maar nog makkelijk te verteren. Bon appetit!Share |

Gerelateerde artikelen