De Singles - Week 40

28 september 2015, 08:08 | Jeroen

The Libertines: Heart Of The Matter

Onlangs verscheen het comebackalbum Anthems for Doomed Youth van de Engelse rockers The Libertines, onder leiding van frontmannen Carl Barât en Pete Doherty. Het is het eerste wapenfeit sinds het gelijknamige tweede album The Libertines, dat ruim 11 jaar geleden verscheen. Na Gunga Din is Heart Of The Matter het tweede liedje dat een videorelease heeft gekregen en deze is aanzienlijk heftiger dan de eerste. Waar de band in de eerste video losjes aan het rondwandelen was, vloeit het bloed in de clip voor Heart Of The Matter rijkelijk. Het liedje daarentegen is van hetzelfde niveau als Gunga Din en onmiskenbaar The Libertines.

Kurt Vile: Life Like This

Afgelopen vrijdag verscheen misschien wel het beste album van Kurt Vile tot dusver: B’lieve I’m Goin Down. Het is de opvolger van Wakin on a Pretty Daze, dat ook al bepaald niet slecht was. De eerste single Pretty Pimpin’ is al een paar weken op de radio te horen en onlangs verscheen er een videoclip bij een tweede nummer van de nieuwe plaat van het ex-The War Of Drugs bandlid: Life Like This. Wederom een relaxt laid back liedje van de 35-jarige singer-songwriter, multi-instrumentalist en producer. Eind oktober staat Vile met zijn band op London Calling in Paradiso om de nieuwe plaat te promoten.

Duffy: Whole Lot of Love

Begin 2008 verscheen het alom geprezen debuutalbum Rockferry van de Welshe zangeres Aimee Ann Duffy, kortweg Duffy, waarvan Mercy een wereldhit werd. Een jaar laten kreeg de zangeres een Grammy in de catergorie ‘Best Pop Vocal Album’ en is haar naam definitief gevestigd. In alleen al Europa gaat Rockferry
bijna 10 miljoen keer over de toonbank en ook in Amerika komt het album in de Top 5 van Billboard terecht. Het tweede album Endlessly is aanzienlijk minder succesvol en bij Duffy rijst de vraag of ze überhaupt wel door wil gaan met muziek maken. Het definitieve antwoord wordt onlangs gegeven als daar ineens de nieuwe single Whole Lot A Love is. Of er ook een heel nieuw album komt, is nog niet bekend. Wel staat het liedje op de soundtrack van de film Legend, waarin de zangeres ook een rolletje speelt.

Editors: the Law

Dat Editors weer de elektronische weg in slaat die sterk doet denken aan de tijd rond het geweldig jagende Papillion uit 2009 was na de reeds uitgebracht voorproefjes van nieuwe plaat In Dream wel te verwachten. In hun nieuwe single The Law wordt het elektronische onderdeel alleen een beetje erg overdreven: enkel een drum uit een computer en tonen uit een synthesizer zijn te herleiden. Wellicht dat het qua sfeer als onderdeel van het album goed uit de voeten komt, maar zo alleenstaand als single is het het niet helemaal. Ondanks de gastbijdrage van Rachel Goswell van Slowdive. In Dream verschijnt ben oktober.

Henny Vrienten: Hier is het goed (feat. Typhoon)

Vorig jaar verscheen met En Toch het eerste soloalbum in ruim 23 jaar van ex-Doe Maar frontman Henny Vrienten. Je zou dus denken dat diens opvolger minimaal 10 jaar op zich zou laten wachten, maar niets is minder waar. Afgelopen vrijdag verscheen immers Alles Is Anders, de nieuwe plaat van Vrienten. Één van de nieuwe liedjes is Hier Is Het Goed, een samenwerking met de Zwolse rapper Typhoon. Dit nummer schreef Vrienten maanden geleden al en stond gepland als eerste single, voordat de vluchtelingencrisis een voorlopig dieptepunt bereikte. Zowel Vrienten als Typhoon hebben besloten de opbrengsten van het nummer te schenken aan Stichting Vluchteling. Dus kopen die handel!Share |

Gerelateerde artikelen