Nieuwe single: Dimitri From Amsterdam

28 september 2015, 14:42 | Jeroen

Collider is een nieuwe single met remixes van het nieuwe album van Dimitri Kneppers . De DJ veteraan, ook wel bekent onder de naam Dimitri From Amsterdam, werkt al een geruime tijd aan een nieuwe plaat met producer Boy Bianchi.

Collider wordt gereleased via Espai Music in oktober in samenwerking met DJ’s Sigward, Claudio en Pina. Al ruim 30 jaar draait Dimitri in de grootste clubs en op de bekendere dance festivals. Ooit begonnen als residentie DJ in club Roxy kunnen we zeker spreken over een ervaren vakman. “…and he’s still on top of the game”.

De originele versie van Collider is afkomstig uit Studio Boy Bianchi. Deze remix combineert emo-ritmiek met vooral dance en deep-house. Het is een landschap met grove vormen, melodieën en progressieve akkoorden en sequences.

Sigward geeft de plaat een karakteristieke techno sound mee. Pina brengt meer variatie aan Collider, zorgt voor een dubbele bassline en haakt in op broken beats. Om het plaatje compleet te maken neemt Claudio je mee naar een Detroit fusion sound en stampend geluid. Een goede voedingsbodem voor de dansvloer.Share |

Gerelateerde artikelen