De Singles - Week 41

5 oktober 2015, 11:17 | Jeroen

Sam Smith: Writing’s on the Wall

Je kan het niet gemist hebben. Afgelopen week heeft Sam Smith de video van Writing’s On The Wall, de themesong van de nieuwe James Bond-film Spectre, onthuld. De video is geregisseerd door Luke Monaghan, die eerder ook de video’s Not the only one en Leave your lover van Sam Smith en You & me van Disclosure regisseerde. Writing’s On The Wall is geschreven door Sam Smith en Grammy Award winnaar Jimmy Napes. Leuk weetje: het is de eerste James Bond theme song gezongen door een Britse mannelijke solo-artiest sinds 1965 (Tom Jones met Thunderball).

John Coffey: Son

Hét moment van het afgelopen festivalseizoen was het biertje dat leadzanger David Achter de Molen van John Coffey ving op Pinkpop. Het filmpje werd volgens 3voor12 twintig miljoen keer bekeken. Opvallend genoeg is het moment niet te zien in de video van de nieuwe single Son. En dat terwijl deze video beelden toont van de festivaltour die de band afgelopen zomer maakte. Misschien mocht het niet gebruikt worden of werd de band zelf gek van de aandacht voor een gevangen biertje in plaats van hun optreden. Anyhow, het nieuwe nummer is om te smullen.

Cheatahs: Signs to Lorelei

Op 30 oktober zal het nieuwe album van Cheatahs Mythologies uitkomen. Na Seven Sisters is Signs of Lorelei de tweede single van deze plaat. Het debuut album van de Cheatahs uit 2014 werd goed ontvangen en ook de EP’s Sunne en Murasaki die dit jaar al uitkwamen, klinken erg lekker. De band uit London tourt momenteel door de VS en zal in november door de UK touren. Of de heren naar Nederland komen is nog niet bekend.

Broken Bells: It’s that talk again

Het project van The Shins zanger James Mercer en Brian Joseph Burton a.k.a. Danger Mouse komt voor het eerst sinds het uitkomen van hun tweede plaat After the Disco met een nieuw nummer: It’s that talk again. Niet geheel toevallig zo blijkt, aangezien de liveregistratie Broken Bells: Live At The Orpheum ook net gelanceerd is.

Lil’ Dicky: Save that money

David Burd a.k.a. Lil’ Dicky is een komiek/rapper van joodse afkomst uit Philadelphia. Zijn eerste video Ex-Boyfriend werd op YouTube binnen 24 uur een miljoen keer bekeken. Voor zijn video Save that Money grijpt hij opnieuw de kans om het cliché over joodse mensen totaal op te blazen. Naast een leuke video maakt hij een grappig punt. De video is, net als zijn andere clips, een sketch. Hoe maak ik een gratis videoclip? Niet dat het vernieuwend is. Check maar de documentaire The Greatest Movie Ever Sold.Share |

Gerelateerde artikelen