De Singles - Week 43

19 oktober 2015, 21:05 | Jeroen

Julia Holter: Sea Calls Me Home

Eind september verscheen Have You in My Wilderness, het vierde album van de 30-jarige New Yorkse duizendpoot Julia Holter. Het is de opvolger van het in augustus 2013 verschenen album Loud City Song. De eerste single en tevens albumopener ‘Feel You’ verscheen van de zomer al op single en nu is het de beurt aan het eveneens bloedmooie ‘Sea Calls Me Home’. De videoclip kwam begin september al uit, maar vanwege het feit dat het zulke goeie (kwaliteits)muziek is, mag en kan mevrouw Holter niet onbelicht blijven op ZUBB. Met Have You in My Wilderness in haar knaptas of koffer staat ze 7 november op het podium van W2 in Den Bosch en anderhalve week later is Holter te bewonderen op het Le Guess Who? 2015 festival op verschillende locaties in Utrecht.

Taymir: Sometime

Onlangs verscheen er een nieuwe single van de Haagse rockers van Taymir: ‘Sometime’. Deze ging op 3FM in de ochtendshow in première, maar gekgenoeg werd de plaat een dag daarvoor al gedraaid. Wellicht kon de zender niet wachten, omdat ze het zo’n goed liedje vinden. En goed is die zeker, want ‘Sometime’ is een pakkend liedje in de stijl van the Strokes: zowel qua speelduur (nog geen drie minuten), als qua geluid. De gitaren zijn nog wel aanwezig, maar iets meer naar de achtergrond in vergelijking met het debuutalbum. Het keyboard is weer helemaal terug en ‘Sometime’ heeft daardoor wat weg van het solo-materiaal van the Strokes frontman Julian Casablancas. Het scherpe randje bij Taymir is dus nog altijd aanwezig!

Courtney Barnett: Boxing Day Blues (Revisited)

Als de mogelijkheid zich enigszins voordoet, laten we die niet onbenut om Courtney Barnett in de Singles column op te nemen. Immers, het album Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit is naast de briljante titel één van de betere van het jaar en ook de singles zijn stuk voor stuk heerlijke liedjes die de aandacht verdienen. Begin volgende maand verschijnt er een special edition van het debuutalbum van Barnett, welke wordt aangevuld met een schijfje met live-opnames. Tevens verschijnt er rond die datum een nieuwe 7” inch single op het Thirdman label van Jack White: ‘Boxing Day Blues (Revisited)’, een epiloog op de gelijknamige albumafsluiter ‘Boxing Day Blues’. Het b-kantje van deze single is overigens een cover van ‘Shivers’ van Boys Next Door, welke ook erg aangenaam is om te beluisteren.

Holy Holy: History

Nadat het thuisland Australië al aan de beurt is geweest, staan de komende weken voor Holy Holy in het teken van het wereldwijd verschijnen van hun debuutalbum When The Storms Would Come. 30 oktober verschijnt deze in Engeland en vervolgens is de rest aan de beurt, met onder andere Nederland een week later (releasedatum 7 november). Verwachte een lekkere gitaarplaat met fijne deuntjes. ‘History’ is in ieder geval goed geslaagd, want het klinkt ergens als een kruising tussen Arcade Fire en Novastar en dat vindt het gehoor erg fijn. Volgende week donderdag, 29 oktober, staat de band in de Utrechtse EKKO. Kaarten kosten slechts 10 euro en het concert is nog niet uitverkocht, dus haast u!

Ten Commandos: Staring Down the Dust

Drummer Matt Cameron (Pearl Jam), bassist Ben Shepard (Soundgarden), gitarist Alain Johannes (Queens Of The Stone Age) en zanger/gitarist Dimitri Coats (Off!) hebben een zogenaamde supergroep opgericht: Ten Commandos. Van deze grungsupergroep verschijnt in november via Monkeywrench het eerste album. Als voorloper daarop is onlangs de debuutsingle ‘Starting Down the Dust’ verschenen. Volgens Cameron is het de eerste track die de band heeft geschreven en opgenomen. Als de rest van het album ook zo’n schot in de roos is, kunnen we nu al niet wachten!Share |

Gerelateerde artikelen