De Singles - Week 44

26 oktober 2015, 19:33 | Jeroen

Adele: Hello

Al meer dan 70 miljoen keer bekeken op YouTube, waarvan er 25 miljoen in de eerste 24 uur waren. Het nummer Hello komt van het nieuwe album 25 dat op 20 november van dit jaar uitkomt. Het album gaat door het dak als het zo door gaat. Met een lekkere galm en nostalgische sound, dendert het nummer door mijn huiskamer en moet ik af en toe spontaan hard in mijn handen klappen. Ik ben niet de enige het is volgens het internet een aanstekelijk nummer. Check de foto’s van celebrities als Katy Perry en Kate Hudson na het te hebben geluisterd. En zelfs Lionel Ritchie kon het niet laten een vergelijking the maken met zijn hit Hello uit 1984. Het is echt een regenachtige zondagmiddag nummer. Niet droog te houden.

Sia: Alive

Als je van de politiek ge├źngageerde graffiti artiest Banksy fan bent zit je met deze clip goed. Het nummer Alive is de eerste dsingle van het nieuwe album This Is Acting. Wanneer het album uitkomt is nog niet duidelijk. Het nummer Alive is geschreven door Sia, Adele en Tobias Jesso Jr. Het nummer was oorspronkelijk bedoeld voor Adele haar nieuwe album 25, maar op het laatste moment afgewezen. Het heeft ook een Adele gevoel moet ik zeggen. Bombastische pop, in plaats van wat ik van Sia gewend ben wat meer artistieke pop.

Florence + The Machine: Delilah

Hoewel het nummer officieel de tweede single van het nieuwe album How Big, How Blue, How Beautiful (29 mei 2015), is er nu een videoclip bij gemaakt. Ik moet zeggen dat het voor mij toch wel een andere twist geeft aan het nummer. Ten eerste is het een prachtige clip dus daar word ik blij van. Ten tweede geeft het een indruk hoe Florence het nummer bedoelt heeft (althans dat denk ik). Donkerder dan ik het in eerste instantie beleefde. Ook samples die alleen in de clip gebruikt worden geven een andere kijk op het nummer. Interessante beleving om eerste alleen het nummer te luisteren en daarna met videoclip. Wat beeld met geluid kan doen en andersom. Op 10 december is Florence + The Machine the gast in de Ziggodome in Amsterdam. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

The Indien: The one

Vanmorgen gedropt volgens de redactie, is er door mij over de nieuwe single van The Indien The one niks meer te vinden dan een audioversie op YouTube. Geen reden om hem hier niet te delen uiteraard. Het is namelijk wel een bandje dat ik graag hoor. Lekkere sixties sound, die je het best op een donderdagavond in een hip caf├ę met vrienden of een intiem concert in een platenzaak moet luisteren. Niet zoals de liedjes hier boven, ‘run of the mill’ en over geproduceerd, maar lekker rauw. In december toeren ze door het land. Ze zijn te zien in Paradiso, Hedon, EKKO, Merleyn, Neushoorn en in het Paard van Troje.

Hot Chip: Dancing in the Dark

Als je net als mij in de jaren tachtig tiener was is videoclip alleen al is de moeite waard. De cover van Bruce Springsteen zijn Dancing in the Dark met een heel jaren tachtig elektro deuntje eronder en een aantal maten sneller is de moeite waard. Vrijdagavond voor het stappen opzetten en een drankje erbij. Of ga live zien op 16 november in Paradiso in Amsterdam.

Faith no More: Sunny side Up

De nieuwe single van het album Sol Invictus van de metalband Faith no More is Sunny side up. Het is na Motherfucker en Superhero de derde single. Het album scoort goed op de hitlijsten en dat is na zeven jaar zonder album release toch wel verrassend. Het nummer is lekker kort en krachtig. Sunny side up is een nummer dat het moet hebben van de plotse tempowisselingen die we van de band gewend zijn. De videoclip in een bejaardentehuis is erg grappig.Share |

Gerelateerde artikelen