Albumrecensie: The Migrant - Flood

4 november 2015, 09:36 | Jeroen

De Deense Bjarke Bendtsen is de man achter deze opmerkelijke bandnaam en albumtitel, die in ieder geval de aandacht van PVV stemmers zal trekken, of de muziek ook bij deze groep zal aanslaan valt te betwijfelen.

Flood is al het vierde album van The Migrant. Bendtsen heeft zijn basis in Kopenhagen, maar wijkt ook regelmatig uit naar Austin, waar hij in de afgelopen jaren een tweede thuis heeft gevonden. Dit laatste omdat de extremen van het land een sterke aantrekkingskracht op hem hebben, maar vooral het verzet van de mensen tegen “the main stream that sucks, microwave food, fear TV, fat people, drive in banks, too powerfull cooperations, etc”.

Dit album is een gebalanceerde mix tussen rock, indie, psychedelica, americana en folk. Het bevat heerlijke gitaarpartijen, sterk interplay, aanstekelijke melodie├źn en veel lagen geluid. Dit alles onder begeleiding van Bendtsen’s intense, gevoelige stem, die met enige regelmaat sterk aan Thom Yorke doet denken.

Het eerste nummer dat opvalt als je het album klakkeloos aanzet is Water, huilende gitaren, een opvallend ritme en meeslepende zang. Na enkele luisterbeurten, die geen moment vervelen, valt op dat het album bol staat van hitgevoelige nummers, sferische momenten en opgewekte ritmes. Moeiteloos worden op een passende manier verschillende muziekstijlen in en aan elkaar gemixt.

Andere hoogtepunten van het album zijn o.a. het folky The Fixer, het rockende Belly of Man, het bombastische Haunted en het kleine, maar mooi opgebouwde Tiger. Het is eigenlijk vreemd dat The Migrant nog niet een bekendere naam is onder het muziekminnende publiek, ik ben in ieder geval overstag na het veelvuldig luisteren van dit album en ben benieuwd naar zijn eerdere werk. Er staan voorlopig nog geen optredens in onze lage landen gepland, maar tot die tijd is Flood een prima zoethouder.Share |

Gerelateerde artikelen