Primeur Kuenta i Tambu featuring Typhoon

4 maart 2016, 15:24 | Jeroen

Eén talent, één gevestigde act, één uitdaging! In het nieuwe MTV-programma Live at Red Bull Studios ontvangt MTV aanstormende talenten die een dag de tijd krijgen om een gezamenlijke track te maken. Kuenta i Tambu en Typhoon gingen de challenge aan en kwamen na één dag in de studio te hebben gezeten met Don’t Wanna Behave naar buiten.

Beluister de track hier

Op 21 februari was op MTV (tv) al te zien hoe de samenwerking tot stand is gekomen en vandaag had Giel Beelen de primeur om de track voor het eerst op radio te laten horen.

De beats van Kuenta i Tambu zijn op zichzelf al een reden om van je bank af te komen, combineer dat met de meesterlijke vocals van Typhoon en je hebt een nieuwe zomerhit te pakken! De bandnaam staat voor ‘verhalen en drums’ en dit is meteen een perfecte vertaling van de plaat. Bijzondere instrumenten als de cajon, pandeiro, chapi en kachu, maar ook bekendere zoals de drums en conga’s creëren de opzwepende beat. Als er dan elektronische samples bij worden gehaald krijg je een soort dance die in je hele lijf voelbaar is. ‘Global Bass’ ofwel Tambutronic, we love it!

Het heeft even geduurd voordat we weer verse, nieuwe muziek te horen kregen van Typhoon, één van de meest getalenteerde schrijvers en artiesten van Nederland. Uitverkochte tours, indrukwekkende festival optredens, huisband van De Wereld Draait Door en onlangs was hij ook nog te zien in zijn eigen documentaire ‘Lobi Da Basi’. Ondanks zijn luchtdikke schema was er nog tijd om de studio in te gaan met Kuenta i Tambu, die al langer op zijn lijstje stonden om mee samen te werken.Share |

Gerelateerde artikelen